Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Ajuntament i empresaris crearan una comissió de seguiment pressupostari sobre les inversions del polígon industrial

El pròxim mes de març s'engegarà el Pla Integral de manteniment de polígons

'HISENDA I POLÍGONS INDUSTRIALS' 22 de Decembre de 2017


L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor d'Hisenda i Polígons Industrials, José Ángel Hernández s'han reunit aquesta setmana amb un grup d'empresaris del polígon L'Oliveral, representats per l'Associació Riba3, per a explicar els detalls de la modificació de l'ordenança fiscal que regula la pujada de l'impost de l'IBI para 2018 i que afecta fonamentalment a les de major valor cadastral.

L'alcalde va informar als empresaris de les traves amb les quals es troba l'Ajuntament a l'hora de realitzar inversions en el polígon, la llei d'estabilitat pressupostària i la regla de la despesa ens tenen asfixiats als ajuntaments i ens limiten la inversió en aspectes com el manteniment de les àrees industrials.

Aquesta situació ha obligat a l'Ajuntament a imposar una major pressió fiscal que es limita a un reduït nombre d'empreses, sense afectar al IAE (impost d'Activitats Econòmiques) i a la taxa de brossa industrial que contínua sent inexistent.

No obstant açò, Raga es va comprometre amb els empresaris a tornar el pròxim any al nivell d'impostos inicial si des del govern central s'albira una lleugera apertura que dote de liquiditat a l'Ajuntament per a poder dur a terme les seues inversions i projectes en el polígon.

Des de la seua arribada al juny de 2015, el govern municipal ha realitzat inversions en l'àrea industrial per un valor proper al milió d'euros. Entre les principals actuacions destaca l'asfaltat de vials per valor de 448.804,57€, 110.278,98€ destinats a la neteja viària, 23.264€ en esbrosse de zones verdes, i treballs de senyalització viària o pintura. Així mateix va crear AMIDE, l'Agència Municipal d'Inversions i Dinamització Empresarial, per a afavorir la comunicació amb els empresaris.

Paral·lelament, a través d'Hidraqua, l'Ajuntament ha invertit més de 200.000 euros en 2017 en un pla de mesures de protecció contra inundacions, que contempla l'execució d'una zona verda inundable amb capacitat per a acumular 7.000 metres cúbics, obres d'interconnexió de xarxes pluvials i la instal·lació de vàlvules per a evitar la tornada d'aigua procedent de la Rambla de Poyo.

Al març de 2018, l'Ajuntament engegarà el Pla Integral de Manteniment dels Polígons que millorarà notablement les zones públiques. Així mateix gestionarà altres actuacions a través de les ajudes de l'IVACE, que enguany ha destinat 3,5 milions d'euros per a les àrees industrials del Camp de Túria i el Camp de Morvedre.

Aquestes ajudes estan destinades a la subvenció de projectes d'inversió per a millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en els polígons industrials, com la instal·lació de fibra òptica, la vigilància a través de càmeres CCTV o la mobilitat.

Un altre de les grans inversions previstes per al segon semestre de 2018 és el pont de Va belar, amb un cost aproximat de 4 milions d'euros, gràcies al com les empreses tindran un enllaç directe amb la N-III.