Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Ajuntament i Generalitat impulsaran la política d'habitatge en Riba-roja per a facilitar el lloguer a joves i famílies

Els veïns dels habitatges propietat de la Sareb celebren hui la resolució del jutge que reconeix la legalitat dels contractes d'arrendament.

'URBANISME' 8 de febrer de 2021

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, acompanyat del vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, han mantingut aquest matí una trobada amb els veïns dels habitatges de Riba-roja que la Sareb va amenaçar amb una ordre de desnonament la setmana passada.

La mediació d'ambdós administracions amb la Sareb i el treball realitzat pels advocats dels veïns i veïnes afectats han forjat en una resolució favorable per a les famílies. Aquest mateix matí, l'acte del jutge ratificava la legalitat de la totalitat dels contractes de lloguer existents.

Tant l'alcalde com el vicepresident del Consell s'han congratulat de la resolució positiva del jutjat, que dona la raó als veïns. En aquest sentit, Dalmau ha manifestat “la necessitat de buscar solucions de futur en coordinació amb els Ajuntaments i la Sareb”.

El vicepresident ha demanat a la Sareb que “renove els contractes de lloguer el temps que faça falta, donada la responsabilitat social que té aquesta empresa amb fons públics”.

El conseller ha emplaçat als alcaldes dels municipis de Torrent, Alfafar i Riba-roja a una reunió per a “buscar mesures a llarg termini que donen estabilitat definitiva i tranquil·litat a les famílies”, ha matisat. “Sense un habitatge digne no som persones dignes”, ha conclòs Dalmau qui reitera la importància que l'habitatge té per al govern del Botànic.

Durant la trobada l'alcalde li ha traslladat la necessitat d'incrementar el parc d'habitatge públic per a facilitar l'emancipació de joves i famílies amb necessitats. Així, l'Ajuntament elaborarà un Pla Municipal d'Habitatge que marque el full de ruta de l'Agència Municipal de l'Habitatge, que atendrà les necessitats de la ciutadania en aquest àmbit.

Per la seua banda, la Generalitat ha posat 10 milions d'euros en els Pressupostos de 2021 perquè els ajuntaments puguen adquirir immobles o rehabilitar aquells que es troben en estructura. Així mateix la GVA podrà incorporar al parc públic d'habitatges aquelles que negocie amb la Sareb.

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha emplaçat a la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) a una reunió dilluns que ve junt amb els alcaldes de Torrent, Alfafar i Riba-roja de Túria "per a buscar solucions a llarg termini que donen estabilitat i tranquil·litat a les famílies" que resideixen en lloguer en habitatges propietat de l'entitat.

Aliança entre Ajuntament i Generalitat.

Per la seua banda, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha assegurat que "hui és un dia molt important per a aquest municipi perquè s'ha construït una aliança entre la Generalitat i l'Ajuntament" i s'ha aconseguit que aquests veïns i veïnes "amb contractes legals, que pagaven els seus lloguers i impostos, era impensable que foren desnonats perquè s'havia produït un canvi de propietari".

De la mateixa manera, ha destacat l'impuls que la Generalitat, a través de la Vicepresidència Segona, està fent per a solucionar aquests problemes d'habitatge i ha assegurat que des de l'Ajuntament es posaran en marxa els mecanismes per a adquirir habitatge i impulsar el parc públic municipal.

La promotora dels immobles de Riba-roja objecte d'intent de desnonament va deixar diversos pagaments a deure i la Sareb va adquirir l'edifici a través d'una subhasta judicial amb la intenció de recuperar els habitatges en considerar que els contractes eren frau de llei.