Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Ajuntament i Mancomunitat renoven la seua col·laboració per a la integració sociolaboral dels usuaris del Centre Ocupacional Camp de Túria

El Programa EcoRiba Integra ha sigut reconegut per diverses institucions del sector mediambiental

9 de març de 2017


Aconseguir la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual usuàries del Centre Ocupacional Camp de Túria, així com conscienciar i sensibilitzar a la societat sobre les accions de sostenibililidad ambiental són els principals propòsits sobre els quals se sustenta el programa d’arreplega selectiva EcoRiba Integra, impulsat per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Este matí, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Cel·la han renovat el conveni de col·laboració que establix les línies d’acció d’esta activitat ‘pionera i amb una gran repercussió que ha sigut reconeguda per importants entitats de l’àmbit mediambiental com Ecoembes, el Consorci València Interior o la pròpia Generalitat Valenciana’, assegura l’alcalde, Robert Raga.

EcoRiba Integra consistix a coordinar l’arreplega selectiva de residus des dels col·legis de la població i els edificis municipals, per part dels usuaris del centre, fins a integrar-los en la xarxa d’arreplega establida pel Consorci València Interior.

En virtut d’este conveni, l’Ajuntament destina la quantitat de 6.000 €, que es destinen íntegrament per a incentius dels usuaris del Centre Ocupacional.

Lola Cel·la, ha destacat l’aposta de les administracions per este Centre Ocupacional i necessitat de millorar i promoure les activitats fora del centre que enriquixen la formació i integració dels usuaris’

Un altre dels convenis que s’han renovat fins a 2019, és la cessió de les instal·lacions de l’hivernacle als treballadors del Taller d’Ocupació, que  possibilitarà el treball conjunt entre estos i els usuaris del Centre Ocupacional, compartint coneixements mutus i experimentant el treball en equip.

D’una banda, les persones amb diversitat funcional podran interactuar i es formaran, fomentant la seua inclusió, alhora que els treballadors del T.E disposaran d’un espai físic, l’hivernacle, on desenrotllar les seues pràctiques de jardineria.

L’activitat en l’hivernacle serà el replantejament del viver per a poder realitzar els treballs de producció i sembra, la producció de plantes, abonat, reg, trasplantaments, etiquetatge i datat de producció, control de temperatures i explicació teòrica de les tasques que es realitzen en l’hivernacle.

A través d’esta activitat, ambdós col·lectius aconseguiran millorar les habilitats socialsment i fonamentalment els treballadors del Taller d’Ocupació,  adquirir la competència professional necessària per a desenrotllar-se en el seu entorn laboral.