Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Alcaldes, Diputació i UPV s'unixen per a definir les potencialitats de l'enclavament logístic de l'A3

Una anàlisi territorial definirà i prioritzarà les inversions i marcarà les directrius en matèria de comunicacions, equipaments i serveis.

'POLIGONS INDUSTRIALS' 12 de desembre de 2016

Els alcaldes de Loriguilla, Xest i Riba-roja de Túria han mantingut este matí una reunió tècnica en la seu de Divalterra, en la que ha participat el director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano i Miguel Ángel Ferri, director de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica. En esta primera presa de contacte amb els responsables polítics s'han assentat les bases de l'anàlisi territorial que la Universitat Politècnica iniciarà en este eix logístic situat en la potent artèria de comunicació que enllaça l'A3 i el bypass A-7.

Esta reunió es produïx després que el passat 30 de setembre, els tres alcaldes li presentaren el projecte al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, amb l'objectiu de creació d'ocupació i la necessitat de desenvolupar el potencial logístic de la zona com a temes clau.

Xest, Riba-roja i Loriguilla es troben en una posició privilegiada, amb una línia de ferrocarril que passa per les seues zones industrials, molt prop de l'aeroport i ben connectats amb el Port de València; la distància a estos eixos i infraestructures i la disponibilitat de terrenys per a desenvolupar és un dels punts forts d'este projecte.

La Càtedra Divalterra establirà unes línies d'acció i ajudarà als municipis a optimitzar i millorar els seus recursos. 'Es important qualificar les zones per la seua singularitat de marca, mancomunar propostes en el territori que ens permeten desenvolupar estratègicament la zona com un tot', assegura el director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha declarat la intenció de formar l'Associació de Municipis del Sector Industrial Eix A3, 'disposem del nombre més gran de metres quadrats de sòl de logística i volem competir amb altres polígons, creiem en les nostres fortaleses i potencialitats i necessitem treballar en aspectes com les comunicacions i els equipaments per a fer-nos realment competitivos'.

Durant els pròxims mesos, els tècnics de la Universitat Politècnica demanaran la informació necessària dels tres municipis per a realitzar una anàlisi exhaustiu del sòl industrial i dels recursos disponibles, així com dels equipaments i dels servicis existents. L'objectiu és mantindre reunions periòdiques i marcar un full de ruta que permeta dirigir les estratègies cap a futures línies de subvenció o inversions, principalment en infraestructures, comunicacions o senyalítica que són les principals carències d'esta zona industrial.

En una segona fase de la Càtedra, Divalterra té previst continuar treballant amb Riba-roja, Xeste i Loriguilla amb el desenvolupament de les accions els objectius del qual queden establits en la primera fase de l'estudi.