Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Els nostres majors descobrixen la història de la Diputació de València

L’activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Corporació i el seu entorn

'BENESTAR SOCIAL' 6 d'abril de 2017


Un centenar de veïns i veïnes de Riba-roja de Túria i Rafelcofer han visitat este matí els edificis de la Diputació de València, acompanyats per la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, com a part del programa cultural Açò és la Dipu.
 
Junt amb l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez, la diputada de Benestar Social ha recordat que la Diputació representa a tots els ciutadans. “Els que ens assentem en estes cadires, tant en les files del govern com els que ocupen la bancada de l’oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d’ací debatem les polítiques sempre des del respecte”.
 
“És molt important que els nostres veïns coneguen les polítiques de la Diputació i un patrimoni que és de tots”, ha recordat l’alcalde de Riba-roja de Túria. Els visitants han ocupat els escons dels diputats per a escoltar les explicacions sobre el funcionament de la institució que la pròpia diputada els ha presentat.

Per a Rafa Gómez “este tipus d’iniciatives és una forma de disfrutar del nostre patrimoni cultural  i conéixer les institucions, en concret la Diputació que és la representació territorial del poble en la política”

Així mateix, Berenguer ha ressaltat l’important patrimoni de la Diputació de València, que està “obert a tots”, i que en les seues paraules, “val la pena conéixer, ja que de vegades estem més familiaritzats amb municipis d’altres països i no coneixem la nostra terra”.
 
El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en estes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com parades els palaus de Batlia i l’Escala, l’antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il-lustració i la Modernitat (MUVIM) i l’Institut Valencià d’Audiofonología (IVAF).
 
Així, els participants tenen l’oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, ubicada en la plaça Manises, i descobrir alguns retalls de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara.