Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja disposarà d’un Pla Municipal d’Accessibilitat Integral per al municipi

L’Ajuntament subscriurà pròximament un conveni amb COCEMFE i la Universitat Politècnica.

'BENESTAR SOCIAL' 9 de juny de 2016

L’Ajuntament de Riba-roja treballarà en els pròxims mesos per a aconseguir un municipi més accessible i obert a través de la integració de tots els seus espais i l’eliminació de qualsevol barrera i obstacle.

Este és l’objectiu que s’ha marcat el govern municipal després de la reunió mantinguda esta setmana entre l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, la regidor d’Urbanisme Teresa Pozuelo i el regidor de Benestar Social, Rafa Gómez amb Eduardo Signes, tècnic d’Accessibilitat de la Confederació de Persones amb Discapacitat física i Orgànica de la Comunitat Valenciana, COCEMFE i Francisco Javier Martínez, Enginyer d’Obres Públiques i professor de la Universitat Politècnica, encarregats d’elaborar Plans Municipals d’Accessibilitat Integral en els municipis.

Durant la reunió, es va abordar la necessitat i el compromís de millorar el nostre entorn de través de la projecció d’itineraris pràctics i útils que permeten la major autonomia a les persones amb discapacitat a l’hora de desplaçar-se per la localitat., i que connecten principalment els edificis més importants del municipi.

En este sentit, Cocemfe va plantejar com a ferramenta per a dur a terme este tipus d’actuacions de forma estratègica,  l’elaboració d’un Pla d’Accessibilitat Municipal. Per a això, l’entitat compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València (UPV), que aborda la part tècnica dels plans o projectes, mentres que Cocemfe s’encarrega de la supervisió i l’assessorament en matèria legal i normativa de les actuacions. 'El nostre objectiu és posar tots els mitjans necessaris per a complir amb la normativa i que qualsevol veí amb mobilidad reduïda puga tindre accés a tots els edificis i passejar pel carrer sense dificultat', assegura l'alcalde Robert Raga.

Des de Cocemfe es creu en la necessitat de fixar un patró que s’ha de seguir per a no cometre errors futurs. ‘Creiem que les inversions han de ser definitives, amb una visió de conjunt’, assegura Eduardo Signes, qui mantindrà una col·laboració amb els col·lectius de discapacitat a través de la participació pública, per a conéixer suggeriments i aportacions de les persones afectades per l’urbanisme a Riba-roja

Esta és la segona reunió que COCEMFE manté amb els responsables de l’Ajuntament de Riba-roja, després d’una primera presa de contacte fa uns mesos a què van assistir també els tècnics municipals, dins de la campanya ‘Trencant barreres; obrint camí’, que COCEMFE du a terme pels municipis de la Comunitat Valenciana.

El seu objectiu és sensibilitzar tant tècnics com a responsables polítics perquè les actuacions que realitzen en els seus municipis complisquen amb la normativa i legislació vigent sobre accessibilitat, que beneficia tots els ciutadans, i així evitar situacions de discriminació cap a les persones amb mobilitat reduïda.