Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja rebrà enguany un 300% per a finançar els equips base de Serveis Socials

El municipi disposarà de cinc professionals per a donar cobertura a les necessitats socials.

'BENESTAR SOCIAL' 11 d'octubre de 2017

El nou model de servicis socials elaborat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives incrementa enguany la inversió en tots els municipis d'El Camp de Túria, Els Serrans i El Racó d’Ademuz per a la contractació de 83 nous professionals que formaran part dels equips base de serveis socials, segons va assenyalar esta setmana a Llíria la secretària autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Helena Ferrando.

La secretària autonòmica va remarcar que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Diputació de València treballen conjuntament en este nou model dissenyat per la conselleria amb un increment del 130,5% de mitja en la inversió, que passa dels 752.237 euros de 2016 fins als 2.178.384 euros que hi ha arreplegats en el pressupost d’enguany per als equips base. Concretament 1.894.053 euros per al Camp de Túria.

Este increment pressupostari per a l’enfortiment dels servicis socials municipals permet als ajuntaments la contractació de 83 nous professionals en les tres comarques.

Per al regidor de Benestar Social, Rafa Gómez Muñoz “es tracta d’una important aposta per part de la Conselleria que permet reforçar els equips base, encara que continuem reclamant majors recursos especialitzats i generals per a minoria com a residència”

Riba-roja incrementarà el seu equip de professionals amb tres treballadors socials, un psicòleg i un educador social.

Tots els municipis de la comarca d’El Camp del Túria perceben enguany un augment en el finançament per a serveis socials per part de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de la Diputació i, per tant, en el pressupost destinat als equips base.

Encara que l’increment de la inversió és un 225,62% de mitja en la comarca, alguns municipis com Olocau, La Pobla de Vallbona, Benaguasil i Riba-roja de Túria reben un increment respecte a l’any passat d’al voltant del 300 per cent, amb un import de 24.055 euros Olocau, 170.172 euros Benaguasil i 285.882 euros La Pobla de Vallbona i Riba-roja del Túria. En el cas de Llíria, l’increment és del 219%, passant de 89.563 euros en 2016 a 285.882 euros enguany.

D’esta manera, l’objectiu és aconseguir que entre 2017-2019 tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat disposen d’un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

L’augment de personal "repercutix en una millor atenció a les persones" ha indicat Ferrando, el qual ha explicat que amb les inversions de la Conselleria d’Igualtat i la Diputació de València els ràtios de professionals per habitant de les comarques d’El Camp de Túria, Els Serrans i El Racó d’Ademuz passen de mitja d’un professional cada 6.230 habitants en 2016, a un per cada 1.785 habitants a finals d’enguany.