Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja repartix lots de menjar a 182 famílies desfavorides de la localitat cada mes a canvi de cursos de formació i inserció laboral

Benestar Social amplia l’atenció al públic fins a les 19 hores.

'BENESTAR SOCIAL' 23 de mayo de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria repartix lots de menjar a 182 famílies desfavorides de la localitat cada mes durant el primer trimestre d’enguany dins de la labor pública que desenvolupa. Esta iniciativa s’emmarca en el programa d’ajuda alimentària que du a terme el departament de Benestar Social i finançat en un 85% pel Fons d’ajuda europea per als més desfavorits (FEAD) i en un altre 15% pel pressupost de l’Estat.

Els lots repartits entre les famílies recorren una línia d’actuació a partir de la compra directa d’aliments en el mercat, el subministrament als centres d’emmagatzematge i la distribució de les organitzacions associades de distribució (OAD). Finalment, són les organitzacions associades de repartiment autoritzades (OAR), en este cas l’Ajuntament de Riba-roja reconegut com a tal, els que s’encarreguen de repartir-ho.

Les ajudes estan supeditades a la realització obligatòria de mesures per a facilitar la seua inserció social i laboral posterior en associacions i entitats locals, consistents especialment en la realització de cursos de formació i inserció sociolaboral el contingut de la qual decidix una taula d’avaluació formada pels tècnics de l’àrea municipal de Benestar Social.   

La mesura busca una "responsabilitat social" en la gestió de les ajudes els criteris de selecció de la qual tenen en compte la situació social i econòmica de cada família beneficiària "cas per cas". De fet, durant l’últim semestre del passat exercici 2017 es van repartir un total de 19.060 quilos de menjar, entre les que cal destacar els aliments frescos que dos supermercats aporten diàriament. Entre ells, productes envasats pròxims a caducar, xarcuteria al tall, fruites, verdures, dolços i lactis.
La demanda incessant d’ajudes socials ha obligat al Departament de Benestar Social de Riba-roja de Túria a ampliar l’horari d’atenció i ajuda a les famílies amb necessitats socials i econòmiques. Així, les portes del departament s’obrin a partir d’ara des de les 8 a les 19 hores ininterrompudament, excepte els divendres a la vesprada.

A més, s’han augmentat les àrees de treball de l’àrea de Servicis Socials que s’estructuraran en els departaments de Majors, Menors, Diversitat Funcional, Ajudes Socials i, finalment, Educació Social. Al mateix temps, els recursos humans també s’han incrementat de 5 a 20 empleats públics que poden atendre els demandants d’ajuda social.

El departament de Benestar Social de Riba-roja de Túria també ha decidit "traure al carrer" els programes i iniciatives que es duen a terme diàriament en un intent per difondre i divulgar les possibilitats a què tenen dret les famílies amb majors problemes socials i econòmics i que patixen en la seua major virulència els efectes de la crisi econòmica que s’arrossega des de fa anys.

La realització de xarrades, trobades o conferències en diversos barris i punts neuràlgics importants del nucli urbà de Riba-roja de Túria seran alguns dels instruments que es posaran en marxa per a tractar, a més, temes d’especial interés social com la prevenció de les drogues, l’alcoholisme o el masclisme, entre altres assumptes.

El regidor de Benestar Social, Rafael Gómez, ha subratllat "l’esforç ímprobe que l’ajuntament està realitzant per a ajudar estes famílies que ho estan passant pitjor per la crisi econòmica que es va originar fa anys, però no sols es tracta d’una ajuda directa sinó de sol·licitar a canvi una sèrie de contraprestacions que servisquen perquè estes persones puguen tindre una nova oportunitat, amb una efectiva inserció social i laboral posterior ".