Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Tres famílies de Riba-roja amb dificultats econòmiques han rebut este matí vivendes en règim de lloguer

En un any, la Generalitat hi ha invertit entorn de 120.000 euros en la millora del parc públic del municipi

'BENESTAR SOCIAL' 14 de juliol de 2016


La directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marín ha assistit este matí a l’entrega dels pisos acompanyada per l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Servicis Socials, Rafa Gómez, després d’una reunió per a analitzar la situació de les vivendes que conformen el parc públic ubicat en el barri de Ciutat Jardí.

En un any, la Conselleria hi ha invertit prop de 120.000 euros en el manteniment i conservació del parc públic de vivendes. Les obres de reparació de les tres vivendes que s’han cedit este matí ascendixen a 29.727 i en l’actualitat s’està treballant en la reforma d’un altre pis amb un cost de 10.014 €. Amb estes són ja 7 les vivendes adjudicades durant esta legislatura a Riba-roja, una d’elles a una família víctima de violència de gènere. Actualment, la Generalitat té 98 vivendes en renda en el grup.

En la reunió prèvia a l’entrega s’ha fet un seguiment de les actuacions programades en el Pla d’Intervenció Integral Sostenible (PIIS) en el grup de vivendes públiques, iniciat el passat mes de novembre, per al que és fonamental la col·laboració de l’Ajuntament a través de Servicis Socials.

Una d’estes primeres accions realitzades ha sigut l’organització de reunions informatives per a explicar als veïns les noves mesures del Consell per a flexibilitzar el pagament de les seues rendes a través de bonificacions. Per a aquells residents amb deutes, se’ls va exposar les opcions per a regularitzar la seua situació.

Així mateix s’han celebrat reunions amb les comunitats de propietaris per a conscienciar-los de la importància d’una bona convivència veïnal i de la conservació adequada dels elements comuns dels edificis.

La Conselleria de Vivenda es planteja ara com a prioritat la citació a les famílies que no estan complint amb les seues obligacions com a inquilins, a fi de buscar solucions a cada situació econòmica i detectar si els incompliments no estan justificats.

En estos casos ‘iniciarem procediments de recuperació de les vivendes que permeten donar opció a altres famílies necessitades que no han pogut optar a estes vivendes i porten anys en llista d’espera’, ha manifestat Blanca Marín.

Per la seua banda, Raga ha agraït a la conselleria ‘l’alt grau de compliment en les urgències de les reparacions de les vivendes, la qual cosa garantix un servici i una atenció de qualitat amb aquelles persones que sí que complixen amb els seus compromisos de pagament’.