Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Xest i Riba-roja establixen un marc de col·laboració en matèria de polígons industrials

Els dos Ajuntaments estudiaran sol·licitar fons europeus per a revitalitzar ambdós zones industrials

'POLÍGONS INDUSTRIALS' 13 de maig de 2016


L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández s’han reunit este matí amb l’alcalde de Xest, José Morell a fi d’entaular un marc de col·laboració en matèria industrial per a revitalitzar els polígons industrials d’ambdós poblacions.

Els termes municipals de Riba-roja i Xest afronten entre si i es troben en l’enclavament estratègic de l’A3 i el By Pass, amb connexió directa al Port i Aeroport de València. ‘És interessant sumar sinergies per a poder treballar conjuntament en aspectes com el transport metropolità per als treballadors, el manteniment de les zones industrials i la sol·licitud de fons europeus que afavorisca el desenrotllament tecnològic dels nostres polígons’ assegura l’alcalde, Robert Raga

Xest disposa actualment de tres polígons industrials, el Polígon Industrial ‘Castilla’, amb 748.500 metres quadrats., la UE12, Ampliació P.I Castilla amb 179.055 metres quadrats i P.I Pi Blay. Amb una superfície de 192.987,01 metres quadrats. Riba-roja de Túria disposa de més de 2 milions de metres quadrats de zona industrial en els set polígons del seu terme. ‘Ambdós polígons tenen diversos factors coincidents, no sols en la seua situació estratègica sinó per l’important desenrotllament industrial del sector logístic en esta zona’, va puntualitzar José Morell.

Els dos alcaldes han aprofitat la trobada per a abordar la relació que ambdós poblacions mantenen amb el Túria, a través del Camí de Xest.Xest s’adherirà en breu, després de la seua aprovació per Ple, a l’Associació de Municipis vinculats al Parc Natural del Túria que preten promoure accions, mesures i programes d’actuació que perseguisquen la millora de la qualitat ambiental del Parc Natural del Túria.

Raga li ha plantejat a Morell la importància d’actuar sobre el Camí de Xest  i el Barrranc de Porxinos com a via pecuària i ha quedat sobre la taula la possibilitat de connectar a través de carril bici ambdós poblacions en el seu accés directe al Túria

Recentment en la reunió realitzada entre el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo Soler i la Mancomunitat Camp de Túria es va abordar  la situació de les vies ciclistes i vies verdes en la comarca de Camp de Túria.
D’esta reunió va eixir el compromís de connectar els dos parcs naturals, el Parc Fluvial del Túria i el Parc Natural de la Serra Calderona, que junt amb Xest seria un gran projecte a favor de posar en valor la riquesa natural de la comarca.