Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Comença la campanya de vacunació contra la grip en el Centre de Salut de Riba-roja

Les dones embarassades, les persones majors de 65 anys i els malalts amb patologies cròniques són els grups de risc als quals es recomana la vacuna antigripal.

'SANITAT' 23 d'octubre de 2018

Sota el lema "Que la grip no et vença. Vacunar-se és salut. Vacuna't", la Conselleria de Sanitat ha iniciat en els centres de salut i hospitalaris la campanya de vacunació de la grip de la temporada 2018-2019 a la Comunitat Valenciana, per a la qual s'han adquirit 750.000 dosi.

Les vacunes ja estan disponibles en el Centre de Salut de Riba-roja, per la qual cosa es recomana als grups de risc que sol·liciten cita per a la vacunació.

La vacunació anual és la principal mesura de prevenció contra la grip, sent necessari vacunar-se tots els anys a causa que els ceps que componen la vacuna canvien d'una temporada a una altra.

L'efectivitat de la vacuna és aproximadament d'entre 40 i 80 % encara que pot variar en funció dels ceps circulants, vacunacions prèvies i altres variables. L'objectiu principal de les campanyes de vacunació és protegir als grups de risc en els quals la malaltia és potencialment més greu per les seues complicacions.

Altres mesures preventives efectives contra la grip són: en esternudar utilitzar un mocador d'un sol ús, llavar-se les mans després d'esternudar, beure begudes calentes, ventilar periòdicament les habitacions, evitar els locals tancats i carregats de fum.

En total haurà activats 1.700 punts de vacunació en tota la Comunitat i Sanitat recomana que, entre altres grups de risc, es vacunen, les persones majors de 64 anys, embarassades, personal sanitari i malalts crònics, cardiovasculars o respiratoris, malalts renals, inmunodeprimidos, diabètics o amb obesitat mórbida.

Sanitat també recomana vacunar-se a viatgers internacionals, persones que estan directament involucrades en les tasques de control i eradicació dels brots i a les quals viuen i/o treballen en granges d'aus on s'han notificat brots o se sospita la seua existència.