Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament firma un conveni amb el Banc d'Aliments de la Pobla de Vallbona per a garantir el menjar a 200 famílies de Riba-roja

(1)
El consistori aportarà 10.000 euros a l’entitat, un 50% més que en 2015

'BENESTAR SOCIAL' 18 de maig de 2016


L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el president del Banc Solidari d’Aliments de la Pobla de Vallbona, Jaime Serra han subscrit este matí un conveni de col·laboració, a fi de beneficiar les famílies més necessitades de Riba-roja.

Amb una vigència d’un any i per un import inicial de 5.000 euros, ampliable a altres 5.000, subjectes a l’aprovació dels pressupostos 2016, este document, compromet al Banc d’Aliments a subministrar ajudes alimentàries de primera  necessitat a les persones derivades per Servicis Socials.

‘Este conveni és només una part de les polítiques socials que estem duent a terme des de l’equip de govern,  sense que la política social siga un element d’utilització de vots’, subratlla l’alcalde, Robert Raga. En esta línia, incidix, ‘hem fet un esforç important en els pressupostos per a redistribuir la capacitat econòmica entre aquells que ho estan passant malament. I el banc d’aliments és una peça clau, ja que hem passat de 75 famílies beneficiàries a 200’.

El Banc d’Aliments realitza diàriament el seu fi d’arreplegar, reciclar productes alimentaris i fer arribar, de forma gratuïta, estos aliments, que si bé, no són aptes per a la seua comercialització, sí que ho són per a consumir i alimentar les persones més desfavorides de la nostra societat. Actualment el Banc d’Aliments proporciona alimentació a unes 15.000 famílies, prop de 47.000 persones.

El president del Banc d’Aliments, Jaime Serra ha  felicitat al nou Ajuntament ‘per eixe compromís i la preocupació per les persones amb necessitat, ja que enguany- ha recalcat- s’ha duplicat l’ajuda, la qual cosa permetrà beneficiar a nombre més gran de famílies amb este projecte que va començar en el 94 però que en el 2006 es va accentuar amb la posada en marxa del banc d’acció social per a atendre les famílies’, ha ressaltat.

Al marge d’este recurs, des de Servicis Socials es proporcionen diàriament lots d’aliments de primera necessitat, gràcies al conveni subscrit amb alguns centres comercials com Lidl i Consum ‘es fan entre 5 i 10 lots diaris, hi ha menjar per a 1 o 2 setmanes per a cada família, dels que es beneficien una mitjana de 7 famílies diàriament. Garantim el menjar des de principis de legislatura a tota persona que tinga una valoració favorable del el departament tècnic de benestar social’, matisa Rafa Gómez, regidor de Benestar Social.