Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament de Riba-roja convoca el primer concurs literari de narrativa i poesia LiteraTúria

(1)
El consistori obri la convocatòria a tota la població a partir dels 14 anys.

'CULTURA' 4 de març de 2020

Promocionar la literatura i incentivar la creativitat literària. Amb aquesta finalitat, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de la regidoria de Cultura ha promogut el concurs literari de narrativa i poesia LiteraTúria.

Una iniciativa dirigida a tota la població a partir dels 14 anys d'edat que tinga inquietuds literàries en les modalitats de narrativa i poesia.

La regidoria de Cultura publicarà en breu les bases del concurs, que tindrà dues categories; juvenil, de 14 a 18 anys (nascuts entre 2002 i 2006) i adults, a partir de 19 anys o més.

Les persones participants podran optar per qualsevol temàtica i les obres hauran de ser originals, inèdites (inclosos mitjans electrònics) i no premiades en altres certàmens.

Les obres podran estar escrites en qualsevol de les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana (valencià o castellà). Així mateix, cada autor o autora només podrà presentar un treball per categoria i modalitat, i no s'admetran treballs col·lectius.

El jurat, format per persones relacionades amb el món de la cultura, l'educació i la literatura, valorarà la qualitat literària o poètica considerant la forma, estructura, l'estil, l'argument, els personatges perfilats, la prosa, els recursos poètics emprats o la rima, entre altres aspectes.

Els guanyadors rebran un premi en metàl·lic. Els primers classificats, en la categoria d'adults, tant en la modalitat de poesia com en relat, rebran 450 euros, mentre que en la categoria juvenil, el premi serà de 250€. Els dos finalistes per modalitat i categoria, rebran lots de llibres d'autors locals per valor de 60 euros. Els 8 finalistes rebran un lot de llibres per valor de 60 euros.

Per a la regidor de Cultura, Záfira Pérez, “A través d'esta iniciativa es pretén obrir un espai cultural de participació entre la ciutadania, en el marc del programa LiteraTúria, que inclou altres activitats de tipus literari i promoció de l'escriptura com el certamen escolar, el Consell de Cultura o la Fira del Llibre”

La fase de presentació d'obres serà des de la publicació de les bases, que es donaran a conéixer en breu, fins al 27 de març.

Els guanyadors o guanyadores coneixeran la decisió del jurat en un acte públic que se celebrarà el 26 d'abril a les 12.00 hores, al Parc Municipal Maldonado, en el marc de la Fira del Llibre.