Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova la posada en marxa d'una 'Escola Inclusiva Municipal de Teatre' com a espai de creació i expressió artística

El ple municipal confirma per unanimitat la proposta del grup socialista.

'CULTURA' 29 de juliol de 2020

El ple municipal de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una moció del PSPV-PSOE en la qual es proposa la creació i posada en marxa del projecte cultural “Escola inclusiva Municipal de Teatre” com a espai de creació i expressió artística en la localitat. La mesura plenària pretén donar resposta a les necessitats d'una part de la població.

La proposta del grup socialista de Riba-roja ha comptat amb el suport de la resta de formacions polítiques amb representació en el ple municipal: el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida, Podemos i Vox.

La moció dels socialistes de Riba-roja de Túria aposta, decididament, amb la posada en marxa de la futura escola inclusiva “per fer del teatre una activitat recreativa de participació i inclusió amb la finalitat de potenciar l'interés per aquest art al mateix temps que es creen hàbits culturals pera el temps lliure entre la població infantil, juvenil i adulta d'aquesta localitat”.

La posada en marxa d'aquest ambiciós projecte de l'Ajuntament de Riba-roja comptarà amb la corresponent partida pressupostària perquè siga una realitat vertadera en els pròxims mesos en la localitat, la qual cosa es convertirà en una de les apostes més innovadores i necessàries per al desenvolupament personal de les persones que es podran beneficiar d'aquest.

El PSPV entén la cultura “un recurs per a la imaginació i la transformació social, un vehicle d'igualtat i llibertat capaç de donar oportunitats a les noves formes de la cultura; considerem que els projectes culturals no poden ser solament per a una part de la societat, la nostra visió social concep la cultura un espai d'innovació, convivència i tolerància”.

La futura escola de teatre municipal de Riba-roja de Túria inclusiva permetrà als seus futurs usuaris “afavorir el seu desenvolupament competencial i participatiu, basat en l'aprenentatge comú, el respecte, la tolerància i el reconeixement de la diversitat; un projecte que suposa un instrument de comunicació i inclusió capaç de trencar les barreres a través de la cultura”. Aquesta futura escola estarà oberta “a totes les persones i permetrà aprendre i gaudir en igualtat de condicions de l'oferta d'activitats municipals”.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que es tracta d'una proposta “molt important per a la vertebració del nostre municipi ja que donem resposta a una població que mereix tot el nostre suport i per això apostem fermament per aquesta mena d'iniciatives que, d'altra banda, són innovadora en el conjunt de la nostra comarca”.