Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Un grup de 12 actors i actrius europeus visitaran Riba-roja de Túria per a presentar-nos el seu projecte escènic

La iniciativa permetrà un intercanvi d’experiències amb l’Escola Municipal de Teatre i l’Associació Cultural Cervantes.

'CULTURA' 15 de juny de 2016

Escena Erasmus, el projecte promogut per la Universitat de València, estarà diumenge que ve a Riba-roja per a mostrar-nos la realitat de les fronteres a Europa.

Emmarcat en ‘Les Xicotetes Europes’ este projecte, ideat en 2013 va nàixer amb l’objectiu de construir ponts entre els pobles i regions representades pels integrants d’Escena Erasmus i els pobles de la província de València.

Amb esta idea, un grup de 12 jóvens visitaran el nostre municipi per a mostrar la seua riquesa cultural i artística, amb l’actualitat de les ‘barreres dels nostres estats’ com a fil conductor.

‘Esta iniciativa pretén posar en contacte l’experiència municipal amb l’experiència europea, alhora que és un intent de posar sobre la taula el tema de les ‘fronteres’ entre les persones des d’una visió escènica’ , assegura el regidor de Cultura, Miquel Castillo, qui assegura que serà una ‘experiència molt enriquidora’ de col·laboració entre l’Escola Municipal de Teatre i l’Associació Cultural Cervantes.

Les activitats començaran a les 10:30 hores amb una visita guiada al Castell per a donar a conéixer la història de Riba-roja als jóvens europeus, Ja a les 12:00, tindrà lloc una ‘Trobada de Teatre’ en el Parc Maldonado, amb la participació de l’Escola Municipal de Teatre de Riba-roja

A les 18:00 hores es realitzarà la conferència ‘El projecte teatral europeu Escena Erasmus i la seua implicació en els nostres pobles’ en l’Auditori

A les 19:30  es representarà en l’Auditori Municipal ‘El Circ de la Frontera’,  a càrrec de la companyia Escena Erasmus, en el que els actors i actrius parlaran de fronteres geogràfiques i dels “límits” o barreres dels nostres estats i de la pròpia Europa com a estat, i de tot el que això comporta. Però també de les fronteres com justificadors d’ideologies, populismes i perversions. A continuació es realitzarà un col·loqui entre els assistents.

Les Xicotetes Europes volen convertir-se en una missió educadora constant a través de la reflexió i observació de la societat actual que ens rodeja.

En esta ocasió, es parlarà al llarg de tota la jornada dels moviments d’aquells que busquen refugi fugint de la guerra però també dels que fugen de la pobresa, de l’explotació, de la persecució religiosa o per sexe o de la impossibilitat de construir una vida digna. Però també s’abordarà el tema de les fronteres i barreres visibles i invisibles que hi ha dins de les nostres pròpies ciutats o inclús dins del nostre propi sistema de pensament.

Este projecte a més suposa desenvolupar en el municipi tota una sèrie d’accions de visibilitat de Mitjans de comunicació, accions de valoració dels recursos patrimonials a nivell europeu, promoció turística i cultural del municipi. Però sobretot es genera un espai de convivència i de diàleg amb els habitants del poble que provoca en molts casos una sèrie de vivències i d’iniciatives molt profitoses per al municipi i per als seus habitants.

Escena Erasmus, va ser guanyador en 2011 del Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu per fomentar la identitat europea a través del teatre.