Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja impulsa el programa 'Més segures, més iguals' per a lluitar contra la violència de gènere

Aquesta iniciativa persegueix instruir a agents de l'àmbit públic amb l'objectiu de detectar, previndre i actuar de manera integral i eficaç.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 6 de maig de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria d'Igualtat i Dona, ha posat en marxa un curs per a la detecció, prevenció i actuació municipal contra la violència de gènere, que comptarà amb la participació de professionals de diferents àmbits de l'Administració Pública. Treballar de forma coordinada perquè l'actuació municipal davant de la violència de gènere siga integra i eficaç, és el principal objectiu que persegueix “Més  segures, més iguals”. Un programa finançat pels fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere i homologat per l'Institut de València d’Administració Pública (IVAP).

El curs, de 40 hores de duració, és de caràcter semipresencial i va destinat a agents de tot el municipi que tinguen implicació directa en la lluita contra la violència de gènere, des de Policia Local i Guàrdia Civil a equips d'igualtat, gabinets psicopedagògics i d'atenció jurídica, centres de salut, equips socials i d'atenció psicològica i centres escolars.

“Es plasmarà un protocol d'actuació perquè les dones de Riba-roja de Túria es troben amb suport, segures, ben ateses i que en tot moment sàpien on han d'acudir. El nostre objectiu fonamental és que les dones víctimes de violència de gènere sàpien que el seu Ajuntament té un pla estratègic i que no estan soles” ha expressat la regidora d'Igualtat, Lola Verdeguer.

Durant quatre setmanes de treball en equip, s'abordarà un temari que permetrà aprofundir en la violència de gènere des de totes les seues dimensions com a fenomen social, analitzant el marc legislatiu tant nacional com internacional. Així mateix, es procedirà a l'estudi de mesures de protecció, procediments d'actuació i pautes d'acompanyament i s'aprendran estratègies de coordinació com a grup per a una intervenció integral.

Per la seua banda, la jurista i experta en Igualtat de la consultora Equality Momentum, Ana Julián ha recalcat la importància del treball en equip a l'hora d'abordar una qüestió polièdrica com és la violència de gènere. “La formació de diversos col·lectius permet generar un sentiment de pertinença, resoldre conjuntament dubtes i compartir experiències, per la qual cosa l'eficàcia del programa augmenta potencialment. Tot això, permet integrar la perspectiva de gènere en la cultura de la gestió municipal diària per a l'actuació enfront de la violència masclista”.

El curs ha començat hui de 09.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 hores. Les classes presencials seran impartides en l'Espai de la dona durant els dies 20 de maig i  3 de juny que és quan finalitza.

D'aquesta forma,  Riba-roja de Túria, que ja forma part de la Xarxa Valenciana d'Agents d'Igualtat, reforça les seues accions per a convertir-se en una localitat lliure de masclisme.