Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja s'adherix a la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere de la Diputació de València

L’Ajuntament treballa per posar fi a la xacra social de violència masclista a través d’accions coordinades que asseguren una resposta eficaç i homogènia.

'DONA I FOMENT DE LA IGUALTAT' 14 de novembre de 2018

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria s’ha adherit hui a la Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere. Un total de 49 municipis de la província de València s’han unit per a combatre conjuntament la violència de gènere compartint experiències vivencials, així com recursos econòmics, humans i materials.

Esta iniciativa impulsada per l’àrea d’Igualtat de la Diputació de València té com a finalitat garantir  la igualtat d’oportunitats en l’accés als recursos de prevenció i atenció a la violència de gènere, així com implicar als poder públics en les actuacions dirigides a eradicar la dita violència masclista millorant, així, la qualitat de vida de les dones.

Durant la sessió constitutiva, la diputada d’Igualtat, Isabel García ha explicat els reptes del futur previstos per a l’any 2019: “L’any que ve ens plantegem, dins de la convocatòria, la contractació de personal format en psicologia, atenció sanitària i atenció jurídica  en els xicotets municipis, i en xarxa també, perquè acompanyen les dones en tot el periple administratiu i jurídic que suposa ser víctima de violència de gènere”.

La Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere pretén impulsar els programes i serveis locals que tinguen com a objectiu principal eradicar la violència de gènere, així com establir criteris conjunts d’actuació entre els municipis adherits, coordinar accions i dinamitzar el treball del municipi en la matèria.

“A través de l’adhesió i assumpció de compromisos cap esta Xarxa de Municipis Protegits Contra la Violència de Gènere, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Riba-roja busca actuar de la manera més eficaç en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol cas de violència contra les dones que es puga donar en el municipi”, ha expressat la regidora d’Igualtat, Lola Verdeguer.

L’edil ha destacat “l’important esforç que està realitzant l’Ajuntament en matèria d’Igualtat, prova d’això és el recentment aprovat Pla d’Igualtat municipal, que compta amb el suport de tots els grups polítics”

El Consistori mostra així el seu suport a les dones víctimes de violència de gènere. Una lacre que no sols afecta l’àmbit privat, sinó que és un problema que arriba a tota la societat en conjunt.

La Diputació de València ha posat a disposició enguany una partida de 200.000 euros a repartir entre tots els municipis adherits a la Xarxa. Es preveu que per a l’any 2019, la corporació provincial destine una ajuda econòmica als municipis pròxima als 500.000 euros.