Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Educació estudiarà un projecte de climatització per a rebaixar les altes temperatures en els col.legis de Riba-roja

La direcció territorial planteja altres mesures preventives com la ventilació de les aules

15 de setembre de 2016


Les altes temperatures dels últims mesos han botat les alarmes en els centres escolars de la província de València i ha obligat a la conselleria d’Educació a enviar una circular als centres amb consideracions a tindre en compte davant de les altes temperatures previstes, coincidint amb l’inici del curs escolar.

Un dels centres escolars a Riba-roja que més patix esta situació és el CEIP Camp de Túria que durant les últimes jornades del curs escolar va arribar a registrar valors superiors als 33 graus.

Amb esta problemàtica sobre la taula, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor d’Educació, Miquel Castillo acompanyats de dos tècnics municipals s’han reunit este matí amb el director territorial d’Educació, Santiago Estañán, a què li han presentat un estudi realitzat entre els mesos d’abril i maig, en el que es reflectix que a les 11 del matí es van aconseguir 42 i 43 graus al maig i inclús 44 sobre les 15 hores.

Davant d’esta situació, Estañán s’ha referit a la circular de la conselleria d’Educació en què es demana als equips directius que tinguen en compte precaucions com evitar les activitats que suposen esforç físic intens i permetre la hidratació de l’alumnat tan sovint com siga necessari. A més, aconsella evitar l’exposició intensiva al sol i mantindre airejades les aules, sobretot les orientades a llevant i al sud. “estudiarem la solució tècnica més eficient i la solució econòmica més viable, però, abans que res, és important la prevenció i operar el sentit comú”, assegura Estañán.

En la circular remesa als centres es destaca que es considera que el risc per a la salut com a conseqüència de l’existència d’altes temperatures és elevat quan superen els 30 graus a l’ombra, que s’incrementa quan se supera el 70 per cent d’humitat.

Per això, des de l’Ajuntament se li ha demanat al director territorial que estudie una proposta d’aclimatació de les aules per a rebaixar les altes temperatures i posar solució a esta problemàtica. Raga ha destacat l’aposta educativa important realitzada per l’equip de govern  ‘nostre esforç inversor en els centres educatius, entorn de 250.000 euros només este estiu, és reflectisc del projecte educatiu basat en una educació de qualitat, que volem impulsar’

Des de la conselleria s’ha informat l’Ajuntament dels projectes previstos en els centres educatius de Riba-roja, com el canvi de les finestres del CEIP Eres Altes en procés de licitació, les finestres del CEIP Cervantes, a l’espera de l’informe preceptiu i d’una memòria valorada, o el Centre de Transformació de l’IES El Quint, així com altres ja aprovats com la reparació de les pistes esportives de l’IES Pla de Nadal.

Finalment, el regidor d’Educació ha traslladat al responsable d’Educació la proposta municipal d’executar el Col·legi núm. 5 de Riba-roja per a donar eixida a l’elevat nombre d’alumnes, com a conseqüència de la baixada de ràtio a 25. En este sentit, Castillo ha manifestat la intenció realitzar un centre de Primària innovador i singular integrat amb els Conservatoris de Música i Dansa.