Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'escola d'Estiu oferix un ampli programa de formació i oci a 270 escolars de Riba-roja

Per primera vegada, en el Col·legi Cervantes, l’Ajuntament presenta un programa inclusiu

'EDUCACIÓ 30 de maig de 2016


L’Escola d’estiu de Riba-roja obrirà les seues portes en breu com a alternativa d’oci a tots els xiquets i xiquetes amb edats compreses entre els 3 i 12 anys a fi de fomentar la creativitat, imaginació i expressió i aprendre a disfrutar del temps lliure d’una forma útil durant el mes de juliol.

Com a novetat enguany, l’Ajuntament ha volgut aglutinar en les mateixes instal·lacions educatives a tots els xiquets i xiquetes del municipi amb independència del programa a què estiguen adscrits. És el cas de´l’Escola´d’Estiu, la de Diversitat Funcional i el programa d’Atenció de necessitats d’inclusió social a menors i les seues famílies en període estival, a fi d’integrar tant a les persones amb alguna discapacitat com aquells xiquets que procedisquen de famílies desestructurades o en risc d’exclusió social, amb la resta de xiquets i xiquetes del municipi.

A través d’esta nova iniciativa l’equip de govern pretén ‘la integració sociocultural de tots els col·lectius de xiquets i xiquetes del poble respectant les particularitats de cada grup social i facilitant que en els moments de convivència comuna, com en els patis o en les activitats grupals,  puguen estar junts’ assegura Miquel Castillo, regidor d’Educació.

Tant els escolars que provenen del programa d’inclusió social com els que requerixen de necessitats específiques de suport educatiu i amb discapacitat intel·lectual realitzaran tallers adaptats al seu aprenentatge i tindran accés al servici també durant el mes d’agost.

L’Ajuntament mantindrà enguany el servici extraordinari del 22 al 30 de juny amb l’objectiu de conciliar la vida laboral i familiar, d’aquelles famílies que no tinguen opcions de deixar els seus fills a càrrec d’algun familiar des de la finalització del curs escolar fins a l’inici de l’escola d’estiu. Altres dels servicis que es mantenen és l’horari de ‘matiners’ de 7:30 a 9:00 i els servicis de menjador i transport escolar.

Les activitats impartides durant el mes de juliol per professionals estan adaptades a les edats i característiques dels xiquets. En Educació Infantil es realitzaran els tallers d’educació mediambiental, herbolari, naturalesa, reciclatge/manualitats, intel·ligència emocional, dinàmiques i jocs, psicomotricitat i esport, anglés i taller d’alimentació.

En Primària, les activitats aniran dirigides a l’educació emocional, ludicoesportives, taller d’anglés, jocs tradicionals, deures, taller de paleontologia, taller de Mitjans de comunicació, taller d’alimentació, música, improvisació teatral, taller d’informàtica, taller de fauna, cine i manualitats.

Totes estes activitats s’impartixen des dels valors propis de l’atenció a la diversitat i foment d’actituds i hàbits no discriminatoris,  l’animació a la lectura, la igualtat d’oportunitats i la igualtat racial, l’animació sociocultural, l’ús del temps lliure com a espai socialitzador i participatiu, els hàbits saludables, la intel·ligència emocional o la sensibilització mediambiental.