Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Més de 2.300 escolars de Riba-roja rebran enguany una ajuda municipal de 50 euros per a la tornada al col·le

(6)
Les persones sol·licitants de les ajudes tenen de termini del 22 al 31 d'agost per a efectuar reclamacions. Fins a 500 escolars de segon cicle d'infantil seran beneficiaris de les ajudes de llibres i quaderns de treball.

'EDUCACIÓ' 21 d'agost de 2019

(id: 9951)L'Ajuntament de Riba-roja destinarà enguany 141.000 euros per a la campanya del Col.le Xec. D'aquesta iniciativa es beneficiaran més de 2.300 escolars matriculats des d'Infantil 3 anys fins a 4t de l'ESO.

Les persones beneficiàries d'aquesta ajuda municipal són tots els xiquets i xiquetes empadronats en Riba-roja i escolaritzats durant el curs 2019-2020 en un centre públic o concertat del municipi. Les persones fora de l'escolarització obligatòria, que cursen els estudis fora del municipi en ESO o Formació Bàsica seran beneficiaris de l'ajuda mitjançant certificat justificatiu.

L'ajuda facilitada consisteix en un bo amb una quantia de 50 euros canviables en el comerç local, a través de quatre vals de 10€ i dos de 5€.

A més, a través d'aquesta iniciativa es pretén dinamitzar i revitalitzar el xicotet comerç, ja que els establiments comercials són també els beneficiaris dels més de 141.000 euros que s'ingressen en els comerços del municipi, evitant la desviació d'aquesta despesa a altres localitats o formats comercials.

Les famílies podran fer ús d'aquests vals per a la compra de material escolar o qualsevol article relacionat amb la despesa de la volta al col·le. La iniciativa municipal deixa al marge altres articles com a llibres de text, joguets, ulleres de sol, així com tots aquells articles que no tinguen una relació directa amb la tornada al col·le.

El consistori atorgarà també enguany les ajudes a Llibres i Menjador Escolar. Un total de 518 persones han sol·licitat l'ajuda per a llibres o quaderns, dels quals 437 s'ajusten als requisits sol·licitats. Per al tram de segon cicle d'educació infantil, corresponent als 3, 4 i 5 anys, i que la Generalitat no cobreix el programa Xarxa Llibres, l'Ajuntament de Riba-roja ajudarà amb fins a 60 euros per xiquet/a per a l'adquisició de llibres de lectura, quaderns de treball i llibres de lectura per a aquesta etapa. Respecte a les ajudes de menjador, un total de 1061 persones han sol·licitat l'ajuda, que es resoldrà en els pròxims dies.

“Un any més, des del Consistori volem contribuir a l'elevada despesa que les famílies tenen amb motiu de l'inici del curs escolar, amb una aportació econòmica que alleuge aquest desemborsament, al mateix temps que ajudem a revitalitzar el comerç local, que ingressarà per aquest motiu més de 141.000 euros del canvi del Col.le Xec i ajudes de menjador”, assegura la regidor d'Educació, Záfira Pérez.

Les persones sol·licitants ja poden consultar els llistats provisionals corresponents a la baremació de les Ajudes Escolars de 2019 (Col.le Xec, Llibres per a infantil i Menjador escolar) en www.ribarroja.es

Els llistats han sigut ordenats per cognoms dels beneficiaris, amb indicació del NIF o NIE del sol·licitant, ocultant parcialment dades personals en compliment del Reglament de la LOPD.

La llista provisional d'admesos corresponent a menjador serà completada i publicada amb la baremació que faça la Conselleria d'Educació, d'acord amb les bases de la convocatòria.

Les persones sol·licitants que hagen sigut inicialment excloses de les ajudes podran realitzar del 22 al 31 d'agost les corresponents reclamacions. Una vegada resoltes per la comissió de baremació es publicaran els llistats definitius de les ajudes amb indicació de les dates i lloc de lliurament dels vals, prevista per a la primera quinzena de setembre.