Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova la reducció del 25% de les taxes per als alumnes que cursen estudis en els Conservatoris de Música i Dansa

La nova ordenança pretén impulsar i millorar el posicionament dels Conservatoris com a centres de referència comarcal.

'EDUCACIÓ'28 de setembre de 2016


L’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat en ple les noves taxes dels Conservatoris de Música i Dansa amb el recolçament del PSPV-PSOE, Compromís, IU i Ciutadans i l’abstenció del Partit Popular i de Riba-roja Pot.

Des de l’aprovació, en 2013, de l’ordenança reguladora de la taxa per la prestació dels servicis del Conservatori Municipal de Música i Dansa, tots els alumnes/as matriculats, amb independència del seu lloc de residència, abonaven taxes idèntiques. Per este motiu, per a ajudar econòmicament l’alumnat empadronat Riba-roja, es va dissenyar un complex sistema d’ajudes mensuals que, amb el temps, es va comprovar que dificultava la gestió fiscal, no garantia una reducció fixa i, sobretot, no assegurava la seua concessió al convocar-se d’acord amb la Llei general de Subvencions.

D’esta manera, la reducció d’un 25% de taxes aprovada ahir, garantirà, sense cap tràmit, una taxa fixa per als alumnes empadronats a Riba-roja, permetent, com és voluntat de l’equip de Govern, la convocatòria de noves ajudes, vinculades, exclusivament, al rendiment acadèmic i/o la capacitat econòmica de les famílies de Riba-roja de Túria.

Així mateix, la millora de les taxes beneficiarà el nombrós alumnat de les comarques limítrofes que estudien en els Conservatoris i que, després de 26 anys, han convertit els centres de Riba-roja en un referent supracomarcal.

Per a Miquel Castillo, regidor d’Educació i Cultura, la pretensió és ‘millorar la gestió,  augmentar la competitivitat, sostenibilitat i el posicionament dels Conservatoris Professionals Municipals de Música i Dansa com a centres de referència comarcal’

La sostenibilitat i viabilitat d’ambdós centres d’ensenyances artístiques, depén, en gran manera, de la demanda existent, d’especialitats musicals compensades i de grups/classe complets en dansa, aspectes que, amb taxes més econòmiques, seran fàcilment abastables atenent a la trajectòria i demanda històrica de places escolars.

La mesura s’emmarca dins del pla estratègic de l’equip de govern per a consolidar els Conservatoris i millorar el seu posicionament. ‘El nostre objectiu és aconseguir la inclusió en el futur mapa de centres d’ensenyances artístiques de la Generalitat Valenciana i açò no pot aconseguir-se només per la trajectòria o història com un dels centres més antics de la Comunitat Valenciana, sinó que la seua inclusió ha d’estar avalada per disposar de projecte educatiu de qualitat, amb demanda i que oferix un servici supracomarcal’, assegura l’edil.

Entre les mesures previstes per a compensar el cost econòmic de les noves taxes, el govern municipal ha previst la realització de més hores lectives per part del personal docent. La col·laboració del professorat permetrà destinar els ingressos derivats tant a incrementar la competitivitat d’ambdós centres, com a millorar la gestió i qualitat global del projecte.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria, continuarà treballant per a aconseguir per part de la Conselleria d’Educació un finançament adequada per mitjà d’un conveni o la integració en la xarxa de centres de la Generalitat Valenciana.