Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja celebra el Dia del L'arbre amb una plantació d'un centenar d'espècies de ribera

Els col·legis inicien esta setmana les jornades de plantació en el riu junt amb els tècnics d’EcoRiba

'EDUCACIÓ' 30 de gener de 2017


El Parc Natural del Túria, junt amb l’Ajuntament de Riba-roja i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, han organitzat un any més, la jornada popular del Dia de l’Arbre sobre la ribera del riu Túria. Al voltant d’un centenar de persones van assistir a la jornada de plantació, que com cada edició té un vessant educacional i de sensibilització sobre el medi ambient. Celebracions com esta ens recorden la importància dels arbres, i els molts beneficis que estos tenen, com transformar el diòxid de carboni, responsable de l’efecte d’hivernacle, en biomassa, minimitzar els riscos d’inundació o evitar l’erosió.

“És un acte cívic perquè Riba-roja siga més sostenible i podem recuperar la ribera dels boscos del Túria, i així, conscienciar-nos perquè l’ecosistema és el nostre futur”, va assenyalar Robert Raga, alcalde de Riba-roja durant la jornada

Isaac Muedra, guia del Parc Natural del Túria, va començar l’activitat amb un xicotet recorregut interpretatiu per a visitar la parcel·la i conéixer la ribera del riu Túria per mitjà de l’explicació de les espècies exòtiques invasores com la canya. A continuació, es van realitzar els treballs per a la millora de la vegetació de ribera amb la plantació de 100 espècies com a salzes, àlbers i tareu. I també, es va efectuar la neteja de fems i l’eliminació de brots de canya.

Amb esta jornada es pretén conservar el medi natural des de l’educació ambiental, i canviar la percepció per a aprendre a amar i respectar el nostre entorn de forma sostenible.

A partir d’esta setmana i coordinats pels tècnics d’EcoRiba, els alumnes dels centres educatius del municipi començaran les seues jornades de plantació en la ribera del riu Túria, amb l’objectiu conservar i reforestar la zona, des de l’educació, per a aconseguir que el nostre ecosistema estiga rodejat de vegetació i fauna.

Principalment, els alumnes plantaran xops i salzes en la zona de l’esplanada del riu, dos de les espècies que necessiten mes humitat.

El calendari de plantació serà el següent: 31 de gener, l’IES Quint i el CEIP Cervantes, l’1 de febrer, el Col·legi Asunción de la Mare de Déu,2 de febrer, CEIP Camp de Túria, 3 de febrer, CEIP Eres Altes, 13 de febrer, Centre Ocupacional Camp de Túria, 15 de febrer, IES Pla de Nadal i 16 i 21 de febrer, el CEIP Mas de Escoto.