Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja i Llíria treballaran conjuntament en la inclusió dels seus Conservatoris en el mapa de centres públics d'ensenyances artístiques de la Generalitat.

Ambdós centres mantenen un servici públic de qualitat des de fa 27 anys en la comarca

'EDUCACIÓ' 24 d'octubre de 2016


Els alcaldes de Riba-roja de Túria i Llíria, Robert Raga i Manolo Civera s’han reunit amb la diputada del grup parlamentari socialista en les Corts Valencianes, Rosa Peris per a buscar el seu suport i reivindicar el paper històric dels dos conservatoris professionals de la comarca dins de la Comunitat Valenciana.


En este sentit, han acordat constituir una comissió permanent de treball per a facilitar, en primer lloc, la catalogació dels seus Conservatoris dins del mapa de centres i posteriorment, aconseguir la integració en la xarxa autonòmica o, en tot cas, acordar un conveni adequat de finançament.


A la reunió van assistir també el regidor d’Educació de Riba-roja, Miquel Castillo , els regidors de Llíria, Ferran Pina i  Pere Alamá i el director del Conservatori de Riba-roja, Juanjo Campos.


Entre ambdós centres podrien oferir 810 places escolars, 540 de música i 270 de dansa, comprenent tots els nivells educatius oficials de les ensenyances artístiques, excepte el superior.

 

El Conservatori de Riba-roja de Túria (1989) seria el centre de referència comarcal per a realitzar estudis elementals de música i, a més,  en el nivell professional amb les 180 places de Riba roja, complementaria l’oferta d’ensenyances professionals del Conservatori de Llíria (1993) que impartiria exclusivament este nivell superior. D’altra banda, el Conservatori de Dansa de Riba-roja de Túria (1993) mantindria l’oferta d’ensenyances elementals i professionals de dansa.​

 

Després de la reunió, Rosa Peris va destacar la necessitat de ‘fixar una posició de mínims per a poder reclamar el que vos correspon –va dir-, amb les particularitats de cada municipi’.En este sentit, Robert Raga va destacar la importància  ‘d’aplicar la racionalitat de la trajectòria històrica a l’hora de confeccionar el mapa autonòmic, ja que són dos conservatoris que van nàixer per a donar resposta a les necessitats educatives i culturals d’una època i han  mantingut la seua qualitat educativa fins a l’actualitat’.


Per a la Comarca de Camp de Túria, una de les zones amb major creixement demogràfic de la Comunitat Valenciana, la inclusió en el mapa dels seus Conservatoris suposaria un pas molt important per a mantindre un servici públic de qualitat que, des de fa 27 anys, compta amb nombrosa demanda.


La diputada socialista traslladarà al secretari autonòmic d’educació i investigació, Miquel Soler les inquietuds d’ambdós poblacions davant de la necessitat de  buscar una fórmula que resolga l’actual situació econòmica en què es troben els dos conservatoris de capçalera. Mentres es resol, tant Llíria com Riba-roja estan a l’espera de la convocatòria d’ajudes com a mesura transitòria per a finançar a ambdós centres.