Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Bus de la Llengua ens visita a Riba-roja de Túria

'EDUCACIÓ' 4 de Setembre de 2018

Després de realitzar un llarg viatge pels pobles que envolten a tota la Comunitat Valenciana des del passat mes de març, el “Bus de la Llengua” contínua la seua ruta per Riba-roja de Túria desplegant la seua activitat dins de la campanya “Sempre teua. La teua llengua”. Un projecte de la Conselleria d'Educació, Recerca, Cultura i Esports que pretén incentivar i fomentar l'ús de la llengua valenciana entre els més joves del municipi.

L'autobús blanc i descapotable ha estacionat durant els dies 3 i 4 de setembre en l'esplanada del CIJ per a promoure el valencià entre els ciutadans i ciutadanes del municipi. Durant aquests dos dies, xiquets i xiquetes tant d'Educació Primària com d'Educació Secundària i fins i tot alumnes de l'Escola d'Adults han estat gaudint de cinc divertits i educatius tallers on la llengua valenciana era la gran protagonista del joc.

Entre ells, l’alfaruleta on el que es fa és fomentar el vocabulari perquè els més xicotets tinguen i aprenguen paraules noves. En el cas les paraules esteses els més joves han de retallar lletres i decorar-les per a construir paraules que apel•len a sentiments positius i després formar una frase que desprenga un missatge positiu. Per la seua banda, en el taller una de quatre els participants podran demostrar tots els seus coneixements relacionats amb el nostre territori a través de preguntes sobre geografia, literatura, cultura i llengua.

Finalment, per als més majors el conte volador on els participants poden ser escriptors per un dia i redactar un compte amb el seu plantejament, nus i desenllaç i a la moda per a aquells que tenen ànima d'artistes el “Bus de Llengua” els dóna una oportunitat per a crear un eslògan divertit i atractiu que anime a la gent a comprar en valencià.

L'autobús ha comptat amb la presència de dos monitors encarregats d'explicar i realitzar els tallers dissenyats per a motivar i divertir als participants, alhora que es fomenta l'ús del valencià de manera lúdica i didàctica.