Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consorci València Interior bonifica a 2.927 famílies de Riba-roja amb un descompte mitjà de 7 euros en la taxa de tractament

L'eina el meu Compte Ambiental possibilita que les persones que depositen correctament els seus residus en l'ecoparc o ecomóvil obtinguen incentius econòmics directes.

'MEDI AMBIENT' 15 de juny de 2020

Un total de de 2.927 famílies i comerços de Riba-roja seran bonificades enguany amb un descompte mitjà de 7 euros en la taxa de tractament de residus gràcies a la seua eina el meu Compte Ambiental. Del total, 2.264 rebuts han sigut bonificats amb 10€ o menys, 236 amb 20€ o més  i 427 rebuts amb  un import entre 10 i 20€.

La bonificació s'obté a través del meu Compte Ambiental. Cada vegada que un membre de la família es desplaça a reciclar a l'ecoparc o ecomòbil, acumula punts ambientals que es converteixen en beneficis econòmics directes.

La ciutadania està cada vegada més conscienciada i per això, el Consorci porta anys premiant este bon comportament mediambiental. Enguany el Consorci València Interior bonificarà 36.000 rebuts a famílies i comerços. La bonificació mitjana per rebut ha sigut de 7 euros, encara que hi ha més de 2.300 famílies que han arribat a estalviar 20 euros o més en la seua taxa. Al voltant de 4.400 han obtingut un descompte d'entre 10 i 20 euros i prop de 7.500 famílies s'han beneficiat de descomptes de fins a 10 euros.

“Val la pena fer les coses bé i cuidar el medi ambient: deixar els residus correctament i no depositar-los en qualsevol lloc incontrolat és millor, està premiat econòmicament, es cuida l'ecosistema i els nostres veïns i veïnes estalvien diners”, ha recalcat el president del CVI i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

Amb el meu Compte Ambiental es fomenta el bon comportament ciutadà en matèria de gestió dels residus, de manera que les persones que estiguen donades d'alta en aquest servei gratuït i que depositen correctament en l'ecoparc o ecomóvil, tindran una bonificació en la taxa de tractament anual. Aquesta taxa passarà a cobrar-se enguany excepcionalment a l'octubre i novembre en lloc de juny i juliol, donada la crisi econòmica provocada per l'Estat d'Alarma pel coronavirus.

En general, el que es pot depositar en els ecoparcs és allò que no s'ha de deixar en els contenidors convencionals de les voreres: cartutxos de tinta, piles, xicotets aparells elèctrics i electrònics, bombetes, fluorescents, grans electrodomèstics, efectes, residus voluminosos, radiografies, enderrocs d'obres menors…En els ecomòbils, donada la seua limitada capacitat, es pot depositar els mateixos residus que en els ecoparcs fixos a excepció dels efectes, residus voluminosos i grans electrodomèstics perquè no hi ha espai per a emmagatzemar-los.

L'Ecoparc Municipal obri  les seues portes de dilluns a dissabte de 8.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores.