Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Jutjat desestima la demanda del València CF de 25 milions d'euros contra l'Ajuntament de Riba-roja per Porxinos

L'Ajuntament demanarà a l'entitat valencianista que cesse el procés judicial i cedisca els terrenys per a ús públic.

'URBANISME' 30 de juliol de 2021

El Jutjat del Contenciós –Administratiu núm. 2 de València ha fet pública la sentència per la qual es desestima la reclamació patrimonial interposada pel València CF contra l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.

El València CF va interposar una demanda a l'Ajuntament de Riba-roja en la qual se l'obligava a liquidar el conveni de 25 d'abril de 2005 a conseqüència de la nul·litat del PAI Mas de Porxinos “i amb base en la responsabilitat contractual de l'Ajuntament de Riba-roja a reembossar a Litoral del Este un import equivalent a 25.117.846,68€ incrementats en els interessos de demora que resulten en funció de la liquidació definitiva”.

D'aquesta quantitat, 20.734.981 €, corresponen a les despeses incorregudes en concepte de PMS i millores, i 4.382.865,68€, d'indemnització a Litoral del Este, per les despeses incorregudes per aquest en concepte d'indemnitzacions de propietaris i altres despeses de gestió i tramitació del PAI Mas de Porxinos.

Recordem que el Consell Jurídic Consultiu ja va emetre un dictamen en el qual rebutjava la demanda de 25 milions d'euros de l'empresa Litoral del Este- vinculada al València CF- per l'anul·lació del programa d'actuació integrada (PAI) de Porxinos en el qual es preveia la construcció de de 2.700 habitatges, un camp de golf i una ciutat esportiva sobre una àrea de 1,2 milions de metres quadrats del terme municipal.

El dictamen d'aquest organisme s'afig a l'informe jurídic que el propi Ajuntament de Riba-roja va encarregar i en el qual s'assenyalava que l'actual equip de govern ha complit “escrupolosament” el conveni signat en el seu moment entre el consistori i l'empresa promotora, en el qual l'administració local es comprometia a tramitar “diligentment” un nou pla urbanístic, tal com es va realitzar a l'abril de 2016.

Però finalment, la Comissió d'Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana va rebutjar la tramitació del nou pla perquè aquest triplicava els límits de creixement previst en Riba-roja,- 1.515.708. m2 respecte als 439.792 m2 previstos per a tot el municipi en 20 anys, segons l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana-. A més, la conselleria de Medi Ambient va ampliar l'àrea de protecció del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN), en el qual el paratge de Porxinos quedarà inclòs en la denominada interfase 1 com a zona forestal i agrícola no urbanitzable.

L'equip de govern de Riba-roja ha rebut amb satisfacció la sentència que ratifica el vot en contra del PAI de Porxinos que va emetre el PSPV-PSOE el 25 d'abril de 2005 i el moviment ciutadà que es va gestar amb plataformes com Salvem Porxinos.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat “la resolució del Contenciós- Administratiu és justa i atén el compliment exhaustiu de la tramitació per part de l'Ajuntament. A més –afig- no ha existit cap mal o perjudici, sinó que es van generar més de 141 milions en plusvàlues”.

En aquest sentit, Raga demana al València que cesse el procés judicial i liquide jurídicament el cas, “Porxinos no té cap recorregut per incompatibilitat urbanística i per això demanem al club que cedisca els 300.000 m2 de terrenys en la seua propietat per a ús públic i gaudi de tots els veïns i veïnes de la Comunitat Valenciana”

La fallada recull la possibilitat a Litoral del Este d'interposar recurs d'apel·lació en el termini de 15 dies en el Jutjat, perquè en prenga coneixement per la Sala de Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.