Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Museu visigot de Pla de Nadal rep oficialment la Q de Qualitat de València Turisme i l'ICTE

És el primer museu de la província de València reconegut amb aquesta distinció

'PATRIMONI I TURISME' 10 de Gener de 2019

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha lliurat aquest matí a l'Ajuntament de Riba-roja la Q de Qualitat que acredita la màxima certificació al Museu visigot del Pla de Nadal (MUPLA) i al jaciment arqueològic al que es vincula.

El passat mes de desembre, el Museu Visigot de Pla de Nadal va obtenir la Q de Qualitat, convertint-se en els primers de la província de València a disposar d'aquesta certificació brindada per l'Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE).

La implantació de sistemes de qualitat en l'àmbit museístic és una iniciava compartida entre Turisme Comunitat Valenciana i l'ICTE, que té com a objectiu aplicar aquesta nova norma adaptada per a museus i establir paràmetres de qualitat en l'atenció dels visitants.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha agraït a la Generalitat Valenciana el reconeixement i ha destacat "la singularitat del museu, únic a Espanya, pel valor de les peces que alberga, un centenar del miler de peces recuperades del jaciment del Pla de Nadal". Raga ha matisat "el Ajuntament seguirà treballant en la singularitat d'aquest producte turístic i a conèixer els orígens històrics del nostre municipi, amb excavacions com la qual s'estan realitzant en el Jaciment de València la Vella"

Per la seua banda, el secretari de Turisme, Francesc Colomer ha felicitat al departament tècnic de l'Oficina de Turisme de la qual ha assegurat la seua importància per "ser la primera línia d'interacció amb el visitant" i ha assegurat, “Riba-roja està donant uns passos molt encertats en l'àmbit turístic, amb una estratègia definida, identificant els recursos i especialitzant-se en allò en el que pot competir"

El projecte Qualitur va començar al juny d'enguany, a través de la convocatòria a diferents entitats museístiques de la província de València, on es van donar a conèixer i van incentivar la participació dels mateixos. En aquest marc, el MUPLA va començar a participar d'aquest projecte. Des de l'Oficina de Turisme de Riba-roja de Túria, ens que porta la gestió del museu i del jaciment, es va apostar per implantar un sistema de qualitat en aquestes dues entitats, prenent com a referència la Q de Qualitat Turística que posseeix l'o%uFB01cina des de 2011.

La importància d'aquest projecte radica a contribuir a la millora dels serveis oferits en els museus de la Comunitat Valenciana ajustant-se als requisits de la demanda turística, oferir serveis ajustats a aqueixa demanda i treballar dia a dia millorant l'atenció dels visitants.