Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple aprova l'ordenança per a regular la instal·lació de taules en les terrasses de bars i cafeteries

L’ordenança establix un preu de 4 euros el metre quadrat en la temporada completa i d’altres 3 euros per al període estival, de l’1 de març al 30 de setembre

'14 d'octubre de 2016


El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la nova ordenança que regula la instal·lació taules i cadires en les terrasses dels bars i els restaurants de la localitat amb la finalitat de protegir els drets dels establiments a utilitzar l’espai públic i, al seu torn, el dels veïns al descans. La nova normativa va comptar amb els vots a favor de -PSPV, Compromís i Esquerra Unida- i de Ciutadans i l’abstenció de Riba-roja Pot. El Partit Popular, per la seua banda, va votar a favor de l’ordenança però en contra de la taxa econòmica annexa.

El govern de Riba-roja ha recordat que han sigut els propis amos i propietaris dels bars i restaurants els que han sol·licitat insistentment a l’ajuntament la posada en marxa d’esta normativa amb l’objectiu de protegir els drets i les obligacions dels mateixos de què mancaven fins ara.

S’han regulat dos períodes possibles per a la sol·licitud d’una autorització. La de temporada que comprén de l’1 de març al 30 de setembre i l’anual. Quant als horaris s’han designat el període d’estiu -de maig a setembre- que conclou a les 0:30 hores en dies laborables i a la 1:30 de la matinada els caps de setmana i l’horari d’hivern -d’octubre a abril- que finalitza a les 23:30 hores els dies laborals i les 0:30 hores els caps de setmana. Els períodes de les festes patronals com la Mare de Déu, els Fadrins i el Crist compten amb un horari especial que conclou a la 1:30 de la matinada.
    
La grandària de les terrasses està en funció de l’extensió dels propis establiments de restauració que oscil·la entre els 60 metres de terrassa per a aquells que tenen una superfície màxima de 200 metres quadrats i els que podran instal·lar 200 metres de terrassa per als que tinguen una extensió de 2.000 metres quadrats en el seu interior. Els establiments amb ambientació musical podran instal·lar 60 metres de terrassa com a màxim. L’ordenança referendada pel ple de Riba-roja regula tres tipus d’infraccions per part dels amos dels establiments: les lleus que oscil·len entre els 100 i els 300 euros, les greus amb multes d’entre 301 a 600 euros i les molt greus, entre els 601 i els 1.200 euros en total. Les llicències es podran revocar per queixes fonamentades dels veïns o per incompliment dels requisits establits en les mateixes.

El regidor de Foment Econòmic, Rafa Folgado, ha subratllat "la importància" d’este nou text legal "perquè permet donar resposta a una demanda social incipient i per això portem temps treballant conjuntament amb els propis hostalers de Riba-roja per a aprovar l’ordenança més completa, equitativa i justa que harmonitzarà els drets dels veïns i dels propietaris d’estos establiments". "Esta ordenança -ha continuat Folgado- acabarà amb els possibles greuges comparatius que existien fins ara entre els propis establiments en determinades ocasions i, a més, homogenizamos la instal·lació de les terrasses en tot el municipi; al final es tracta d’ajudar a un sector econòmic molt important a Riba-roja i que durant els últims anys no han rebut l’atenció necessària per part de l’ajuntament".