Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja aprova la Creu al Mèrit Policial a 14 agents pels seus 25 anys de servei a la ciutadania

Es proposen Creus amb Distintiu Blau per l'actuació d'altres agents.

'SEGURETAT CIUTADANA' 8 de juny de 2020

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat sol·licitar a la Direcció General de l'Agència Valenciana per a la Seguretat i Resposta a Emergències (AVSRE) la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc a un total de 14 agents pels seus 25 anys de treball i servei a la ciutadania “per la seua trajectòria excepcional” sense que consten antecedents desfavorables en el seu expedient personal.

La sol·licitud plenària de Riba-roja de Túria, presa a instàncies de la prefectura de la policia local, ha comptat amb el suport unànime de les formacions polítiques del PSPV, el Partit Popular, Ciutadans, Compromís, Esquerra Unida i Vox, mentre que Podem s'ha abstingut. L'acord es basa en el decret del Consell que regula aquest tipus de distincions oficials.   

En aquesta mena de concessions es considera servei el temps prestat en les situacions administratives de servei actiu, segona activitat amb destinació, excedència per cura de familiars i excedència per raó de violència de gènere, així com en serveis especials quan aquesta última situació s'haja declarat per a l'exercici d'activitats connexes amb la funció pública policial.

El ple de Riba-roja de Túria, també, ha sol·licitat a l'AVSRE la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau als agents Valentín Asensi i José Antonio Nieto per auxiliar a una persona d'entre 70 i 80 anys que es trobava tombat en el sòl d'un carrer de la localitat amb la cara i llengua blava. Els fets van ocórrer el dia 18 de gener de 2019.

La tercera de les sol·licituds de concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blau fa referència a l'actuació que van tindre la unitat de la policia de Riba-roja de Túria que s'encarrega de donar les xarrades formatives en els diferents centres escolars de la localitat, en una de les jornades de la qual van tindre coneixement d'un possible cas d'abús i assetjament escolar per part d'un dels docents del col·legi educatiu.

Després d'entrevistar i recaptar les manifestacions dels diferents alumnes del centre escolar on van tindre lloc els fets, els agents van aconseguir identificar i detindre al docent autor del delicte després d'un procés laboriós d'investigació i processament de les dades.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha manifestat que la concessió de les creus al mèrit policial “són la prova evident del treball encomiable i eficaç que duen a terme cada dia els agents de la policia local en una clara vocació de servei als ciutadans amb l'objectiu clar de garantir la plena convivència i l'harmonia entre tots els veïns de la nostra ciutat”.