Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja s'adhereix a la Xarxa de Ciutats que Caminen per a reivindicar la seua aposta per la mobilitat per als vianants que afavoreix el respecte al medi ambient

Es designa a l'alcalde com a representant en la citada Xarxa.

'MOBILITAT' 21 de febrer de 2022

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat una proposta de l'equip de govern per a adherir-se a la denominada Xarxa de Ciutats que Caminen el principal objectiu de les quals passa per reivindicar l'important paper que exerceixen les administracions públiques per a dotar als municipis de les infraestructures necessàries que permeten la mobilitat dels vianants.

L'acord plenari ha ratificat la proposta de l'equip de govern del PSPV amb els vots a favor, a més, de Ciudadanos, Compromís, Esquerra Unida i Podemos Riba-roja Pot, l'abstenció del Partit Popular i, finalment, el vot en contra de Vox. La proposta inclou el nomenament de l'alcalde com a representant municipal davant la citada Xarxa de Ciutats que Caminen.

Aquesta Xarxa de Ciutats és una associació internacional oberta a totes aquelles localitats i administracions públiques interessades a millorar la situació dels i les vianants mitjançant la posada en marxa i intercanvi d'iniciatives que es dirigisquen a millorar l'accessibilitat universal, la seguretat viària i el propi medi ambient en l'àmbit urbà.

La citada Xarxa vetlarà per generar una dinàmica enfocada a les ciutats que la integren per a fomentar la cultura del caminar, facilitar els desplaçaments a peu i desenvolupar la mobilitat per als vianants com mig principal de desplaçament en les àrees urbanes. Caminar, la bicicleta i el transport públic col·lectiu constitueixen els eixos fonamentals del futur de les ciutats.

L'Estratègia Espanyola de Mobilitat Sostenible aposta per la necessitat de fomentar la mobilitat a peu per a disminuir l'accidentabilitat entre els grups de risc: xiquets, joves, tercera edat i persones amb mobilitat reduïda.

Precisament, el Pla Municipal de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Riba-roja de Túria que està redactant, en l'actualitat, l'Ajuntament té com a objectius crear hàbits més sostenibles de mobilitat com fomentar el caminar, els desplaçaments amb bicicleta i l'ús del transport públic, de manera que l'adhesió a la Xarxa de Ciutats que Caminen suposa un reforç per a aconseguir-ho.

La creació d'una xarxa d'itineraris per als vianants accessibles a Riba-roja de Túria suposarà, paral·lelament, la millora del transport públic, una xarxa d'infraestructura ciclista, aparcaments de proximitat, gestió integral del trànsit i seguretat viària, regulació d'aparcament, e-mobility i, finalment, la gestió de càrrega i descàrrega de mercaderies. La proposta d'adherir-se a la Xarxa de Ciutats que Caminen subscriu els principis estratègics de la Carta Internacional del Caminar i els Principis de la Xarxa.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que l'adhesió a la Xarxa “és una prova més de l'aposta ferma i decidida d'aquest equip de govern per fomentar els mitjans de transports públics com a instrument per a augmentar el respecte al medi ambient i, per tant, aquesta Xarxa serà un pas més per a afavorir una mobilitat sostenible com caminar”.