Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja de Túria ratifica el seu compromís amb la igualtat, els drets de les persones LGTBI i l'erradicació de la violència contra aquest col·lectiu

La sessió plenària aprova un compromís per dur a terme un pla de formació dels agents socials que intervenen amb el col·lectiu per a atendre la realitat de les persones LGTBI.

'FOMENT DE LA IGUALTAT' 6 de juny de 2022

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha ratificat el seu compromís públic sobre la igualtat, sobre la consecució dels drets de les persones que formen part del col·lectiu LGTBI i l'erradicació de qualsevol mena de violència contra aquestes persones. L'acord plenari ha sigut aprovat pel PSPV, PP i Compromís com a partits signants de la moció, als quals s'han unit Podem Riba-roja Pot i Esquerra Unida i Ciudadanos i el vot en contra de Vox.

El text aprovat pel ple fa constar un increment de les agressions LGTBI fòbiques en l'àmbit d'Espanya, d'acord amb les dades publicades pel Ministeri d'Interior, en el qual els delictes d'odi denunciats han augmentat en un 8’6% en total. Les dades dels Observatoris Contra l'Homofòbia reflecteixen, a més, un increment del nombre d'incidents en aquest àmbit i, segons tots els paràmetres manejats, es tracta d'una tendència constant en els últims temps.

La moció aprovada recorda que dia rere dia “es coneixen nous casos d'LGTBI fòbia a Espanya, un país pioner en el reconeixement i en la protecció dels drets civils i un referent en la resta del món quant a la defensa de les persones lesbianes, gais, persones trans i bisexuals”. A més, s'alerta de la possibilitat que algunes situacions d'agressions no es denuncien i, per tant, les xifres que es manegen podrien ser majors.

La situació s'agreuja en el cas dels municipis, especialment els xicotets, en els quals persisteix la por de denunciar per temor a patir represàlies o ser assenyalats com a integrants d'aquest col·lectiu i el consegüent estigma social. Segons la moció aprovada pel ple, aquest tipus de situacions es podrien estar vivint actualment a Riba-roja de Túria i, per això, aquesta iniciativa pretén acabar amb aquesta realitat social.

Els partits signants de la moció de Riba-roja de Túria adverteixen que la discriminació per raons d'orientació sexual i d'identitat de gènere és una trista realitat que ha de ser erradicada mitjançant el compromís social de tots, per la qual cosa es fa necessari continuar treballant a favor de la igualtat i el respecte a la diversitat afectiu-sexual, al mateix temps que es reafirma el compromís actiu amb els drets de les lesbianes, els gais, intersexuals, transsexuals i bisexuals i una condemna rotunda contra totes les conductes que suposen una discriminació i intolerància que hui dia pateixen les persones que formen part del col·lectiu LGTBI.

“A Riba-roja de Túria no té cabuda la discriminació d'unes persones cap a altres per motius de sexe, gènere o orientació sexual, perquè com a municipi obert, respectuós i educat hem de reafirmar el nostre compromís amb el dret de les persones de ser lliures en aquells aspectes que així ho desitgen”, se subratlla en la moció municipal.

Finalment, el ple considera que Riba-roja de Túria ha de comprometre's de manera visible amb el treball en el respecte a la diversitat en el sentit més ampli, en el marc de la llibertat i en el respecte i ha de manifestar el seu compromís per la igualtat real entre les persones i la no discriminació per raons d'orientació sexual, amb persones que puguen viure lliures i en igualtat de condicions entre ells. S'advoca per incloure informació sobre l'LGTIB en les activitats dels Consells de Participació que tinguen a veure amb la igualtat i els drets socials.