Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El polígon de Riba-roja, eix central d'una jornada sobre modernització d'àrees industrials en la Politècnica

Robert Raga ha participat en la trobada organitzat per la càtedra Divalterra en el que s’ha debatut la futura llei valenciana.

19 de maig de 2017


La Universitat Politècnica de València ha acollit este matí la jornada ‘Gestió, Modernització i Promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana’, organitzada per la Càtedra Divalterra que s’impartix en esta institució.

L’acte ha estat presidit pel conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el rector de la UPV, Francisco Mora. Així mateix, ha comptat amb la presència de la gerent de Divalterra, Agustina Brins, el director de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri, el director de l’Escola d’Enginyers Industrials, Jorge García-Serra, i el director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano.

El conseller Rafael Climent ha assenyalat que “esta llei, que serà pionera en l’estat espanyol, pretén consolidar i reforçar tots les àrees empresarials dels nostres municipis, aportant a les empreses que allí habiten els servicis necessaris perquè puguen competir amb garanties en un mercat cada vegada més globalitzat”.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assenyalat el paper de la Diputació, que a pesar que no té competències en esta matèria, està intentant aportar el seu òbol amb programes concrets com: la Càtedra Divalterra, la posada en marxa de projectes pilot vinculats a l’ocupació i la indústria 4.0, com l’elaboració de plans estratègics de desenrotllament local en els ajuntaments, ferramentes telemàtiques per a la promoció de les empreses a través de la galeria empresarial del portal Xarxa ADL’s, ajudes directes a ajuntaments per a millorar l’entorn de les seues àrees industrials i un projecte en col·laboració amb tres municipis que estan disposats a apostar per la modernització de les seues àrees industrials: Riba-Roja de Túria, Loriguilla i Cheste.

Després de la presentació de l’acte, ha començat una taula redona en què han participat el director general de Indústria i energia, Diego Maciá, l’alcalde de Riba-roja del Túria, Robert Raga, el gerent de Promocions i Iniciatives Municipals d’Elx S.A (PIMESA), Antonio Martínez, i el degà del Col·legi Oficial d’Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), Miguel Muñoz, moderat pel director de la càtedra, Jaime Cano.

Durant el debat, s’ha tractat la situació actual de les àrees industrials de la província de València i s’han apuntat les accions que es poden posar en marxa per a millorar-les. En este sentit, s’ha destacat l’impacte que tindrà la futura llei de la Generalitat Valenciana de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha assenyalat la necessitat de ‘disposar d’un instrument legal que pose orde als nostres polígons. Disposem de tots els condicionants i de gran capacitat de gestió, només ens falta regulació’ ha matisat.

Raga ha destacat la importància de mantindre un diàleg fluid amb els empresaris ‘les nostres empreses ens generen 6 milions d’euros d’ingressos a les arques municipals, són una font de riquesa i ocupació que hem de cuidar i repercutir a través de servicis com el manteniment, la mobilitat sostenible, la fibra òptica o la senyalètica’.

Càtedra Divalterra

La Càtedra Divalterra és una iniciativa conjunta entre l’empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València para per a dinamitzar els parcs empresarials valencians que se centra a identificar i millorar les carències o deficiències que presenten estos espais, tant a nivell d’urbanització, com de manteniment i preservació dels espais i de les infraestructures de servicis que els abastixen.

Per a això, es desenrotlla una línia d’investigació per a definir i prioritzar les inversions necessàries per a fer front a qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.

Entre altres accions, la Càtedra Divalterra treballa ja en un projecte pilot a Manises, Ontinyent i Rafelbunyol, així com en la zona logística que comprén els municipis de Cheste, Riba-roja i Loriguilla.