Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els 4.500 escolars de Riba-roja tornen hui a les aules

L'Ajuntament finalitza en termini les obres de manteniment dels centres públics

'EDUCACIÓ' 9 de setembre de 2019

Després de les vacances estivals, els 4.500 escolars d'Educació Infantil, Primària, Educació Secundària i Batxillerat dels centres públics i concertat han tornat a les seues aules amb les motxilles carregades d'il·lusió i ganes d'aprendre. Un curs acadèmic que enguany es perllongarà fins al 18 de juny per a Educació Infantil i fins al 16 de juny, per als alumnes i les alumnes de Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Educació, Záfira Pérez han compartit la jornada inaugural amb l'alumnat i equip educatiu del CEIP Cervantes. Sota el lema “L´oceà, un mar de vida”, el centre públic arranca el curs 2019-2019, amb l'aigua com a fil conductor en el seu programa educatiu.

Durant la presentació oficial del curs, la directora del centre Fina Rodrigo ha fet al·lusió a aquest ben tan preuat com un dels recursos més importants que tenim i els ha convidat a “fer un consum responsable  i a cuidar d'ella, a reflexionar i viure noves experiències”, al mateix temps que ha anunciat que, durant el curs escolar, es realitzaran múltiples visites al riu Túria.

La resta de centres escolars han obert hui les seues portes amb molta il·lusió i interessants projectes. El CEIP Camp de Túria ha escollit el lema “Som riu Túria”, que marcarà les línies del seu projecte educatiu durant el curs 2019-2020.  Per la seua banda, el CEIP Eres Altes girarà entorn de la “Diversitat” i en el Mas d´Escoto, els materials didacticos i recursos educatius tindran l'esport com a base. “El Mas d´Esports” és la seua slogan per a aquest curs, mentre que el Col·legi Assumpció de La nostra Senyora ha triat el lema “El teu eres el meu fill estimat”, que marcarà totes les seues accions.

La regidora d'Educació, Záfira Pérez ha recordat la seua etapa com a mestra durant més de 30 anys i, des de la seua experiència, ha anunciat que “ara des de l'Ajuntament, en aquesta una nova etapa, treballarem per a engegar iniciatives dins de l'àmbit educatiu”. L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha dirigit unes paraules a les famílies i alumnat, destacat “el gran equip de professors i professores que inicien aquest curs amb gran il·lusió”

Els escolars han tornat als seus centres amb algunes millores en les instal·lacions. Durant el mes d'agost, l'Ajuntament ha realitzat treballs de condicionament de les infraestructures educatives i ha finalitzat tres de les obres aprovades pel Pla Edificant; la campana extractora de la cuina del CEIP Mas d´Escoto, així com la reforma dels banys de Primària del centre, l'ascensor del CEIP Cervantes i la construcció de la rampa d'accés a les instal·lacions i adequació dels banys del CEIP Eres Altes. En total la inversió ha suposat un cost de 250.000 euros.

Paral·lelament, l'Ajuntament de Riba-roja ha iniciat aquest matí el repartiment de les ajudes municipals per valor de 141.000 euros, corresponents al Col.le Xec i als llibres i quaderns escolars. Fins al pròxim 13 de setembre en horari de 10 a 14 i de 16 a 19 hores. En els pròxims dies, es publicaran els llistats corresponents a les ajudes de menjador.