Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els 450 alumnes i alumnes del CEIP Camp de Túria ja gaudeixen de la nova coberta exterior

L'obra ha sigut cofinançada entre la Diputació de València i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria amb un cost de 150.000 euros

'EDUCACIÓ' 24 de maig de 2018

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha inaugurat la nova coberta del Centre d'Educació Infantil i Primària Camp de Túria. La instal·lació, situada en el pati central, cobreix la pista esportiva i té una superfície de 961,25 metres quadrats. Aquesta obra ha sigut cofinançada entre la Diputació de València i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Les obres, el cost de les quals ascendeix a 150.000 euros, són part de les inversions que el consistori ha realitzat en matèria educativa per valor de 752.654,30 euros en els quatre col·legis públics des del 2015. Concretament el CEIP Camp de Túria ha sigut objecte de diverses actuacions per valor de 241.032,29 €. L'ajuntament ha realitzat obres de gran importància en aquest centre escolar com la reparació del sòl dels dos accessos al col·legi, el suavitzat de les cantonades en accessos al Trinquet, la neteja de tots els embornals del pati, el segellat de finestrals i sanejat d'humitats en l'aula infantil o el tancament de tots els escocells en el pati infantil mitjançant lloseta de cautxú, entre unes altres. Així mateix, també s'han realitzat treballs de pintura exterior en diversos punts del centre, així com murals de jocs tradicionals en el sòl del pati Infantil i Primària.

Durant l'acte inaugural, al que han assistit el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, equip directiu i professors del centre, diputades, regidors, alumnes, tècnics i responsables de l'obra, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat, "istella quantitat es veurà notablement incrementada a partir d'ara gràcies al programa Edificant de la Generalitat Valenciana. Des de l'ajuntament creiem que invertir en infraestructures educatives és invertir en el futur dels més xicotets del municipi. Seguirem així, destinant part dels pressupostos municipals a millorar les instal·lacions educatives".

Una representació d'alumnes del Consell Escolar en representació de l'AMPA han llegit un manifest en el qual han agraït a l'Ajuntament la seua implicació i haver escoltat les seues peticions, així com a la corporació provincial la inversió realitzada per a dur-ho a terme.

La directora del Camp de Túria, Mónica Ronda, ha agraït la seua implicació i compromís a la Comissió Mixta d'Infraestructures i a l'Ajuntament. Així mateix, ha reivindicat altres aspectes de millora de cara a un futur. "Gracias a la comissió mixta i l'Ajuntament, ho hem aconseguit. No obstant açò, tenim moltes més necessitats per davant. Per açò, continuarem reunint-nos i cercant solucions perquè els "nanos" estiguen el mes assegurances possible i a gust en el col·le que han somiat".

"Desde la Diputació de València, hem tractat d'implicar-nos braç a braç amb els ajuntaments per a millorar les seues infraestructures educatives i Riba-roja de Túria s'ha convertit en un dels pobles que major inversió a rebut per part de la diputació amb la finalitat d'ajudar als diferents centres escolars del municipi i garantir la qualitat de l'ensenyament" ha conclòs el president de la Diputació, Jorge Rodríguez.

Les obres han consistit en la instal·lació d'estructures metàl·liques cobertes per panells multicapa de 40mm d'espessor. Els perfils metàl·lics de la infraestructura s'han revestit amb una mà prèvia d'imprimación oxidant i amb pintura intumescente de protecció contra el foc. Així mateix, s'ha reparat el paviment de la pista amb un revestiment especial de formigó format a força de resines i càrregues minerals calibrades.

Augmentar l'ombra en la zona de les pistes esportives i en cas de pluges permetre l'ús de la pista esportiva als alumnes i alumnes del centre és el principal objectiu que es pretén aconseguir a través d'aquesta nova infraestructura. D'aquesta forma, es protegirà als xiquets dels dies de calor i els proporcionarà recer els dies de pluja.