Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els ajuntaments de l'àrea empresarial A3 sol·liciten a la Generalitat que considere aquesta zona com un node logístic estratègic dins de la seua planificació territorial

Aquesta àrea aglutina més d'un miler d'empreses i dóna ocupació a unes 12.000 persones

9 de Febrer de 2018


Els alcaldes de Riba-roja de Túria, Robert Raga i Xest, José Morell, respectivament al costat del tinent alcalde de Loriguilla, Manolo Cervera s'han reunit aquest matí amb el sotsdirector de Mobilitat i Transport de la Generalitat Valenciana, Josep Llin, per a conèixer la línia a seguir de la Generalitat respecte a la seua estratègia logística i transmetre-li el potencial de l'àrea empresarial A3 com una important plataforma dins de l'arc Mediterrani.

A la reunió han assistit acompanyats del director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano, encarregat d'elaborar juntament amb els tècnics de la Universitat Politècnica l'estudi que definisca un Pla Estratègic de Desenvolupament Industrial conjunt, que permetrà als tres municipis planificar inversions i desenvolupar accions que milloren els polígons i permeten atraure activitat empresarial.

La Generalitat, a través de la Direcció general de Transport i Mobilitat, està elaborant un Estudi del Sector Logístic que tindrà dues fases. Una primera d'estudi de l'estat actual del sector i pronòstic de futur, on es tindrà en compte l'estructura territorial i socioeconòmica i el sector del transport. I una segona fase d'estudi de necessitats i oportunitats i una avaluació de la xarxa logística per a detectar problemes i esbossar solucions, així com una anàlisi dels nodes logístics previstos en l'Estratègia Logística de la Generalitat i unes proposta de nodes a desenvolupar.

Amb l'objectiu de formar part d'aquest estudi com un enclavament estratègic, els alcaldes han reivindicat davant el sotsdirector de Mobilitat la importància d'aquest eix de 10 milions de metres quadrats com una de les principals places logístiques de la península ibèrica.

En aquest sentit, han argumentat la necessitat d'inversions per a millorar l'accessibilitat als polígons. En aquesta línia han prioritzat actuacions com la connexió de les zones industrials a través de servituds i carrils d'acceleració paral·lels a la A3 que permeten descongestionar el principal accés cap a la CV 374, que connecta el sector 12 amb L'Oliveral.

La millora de la línia de Rodalies C3, la creació d'un branc que possibilite el trànsit de contenidors des del PLV i la construcció d'un baixador que facilite la mobilitat dels treballadors a les empreses, són unes altres de les prioritats plantejades pels alcaldes per a guanyar en competitivitat.

Queremos tenir una estratègia comuna amb la Generalitat per a defensar i posar en valor aquest sector industrial que genera negoci diàriament i no perd competitivitat, ha assegurat l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.