Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els alcaldes de Riba-roja de Túria, Loriguilla i Xest presenten les potencialitats de l'ix A3 a la secretària autonòmica d'Indústria

Blanca Marín ha lloat la iniciativa de desenvolupament industrial impulsada pels tres municipis

10 de Gener de 2018


Els alcaldes de Riba-roja de Túria, Loriguilla i Xest presenten les potencialitats de l'Eix A3 a la secretària autonòmica d'Indústria

Blanca Marín ha lloat la iniciativa de desenvolupament industrial impulsada pels tres municipis

Els alcaldes de Riba-roja, Robert Raga, Xest, José Morell i Loriguilla, Sergio Alfaro, juntament amb el director de la Càtedra Divalterra-UPV, Juan Jaime Cano han presentat aquest matí a la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, el projecte que permetrà establir una política de desenvolupament industrial conjunta dels tres municipis.

Actualment, la Universitat Politècnica treballa en l'elaboració d'un document que marcarà les línies estratègiques des del punt de vista de la mobilitat, la regeneració urbana, el medi ambient i el paisatge, la gestió i les infraestructures, per a la millora d'aquesta àmplia àrea industrial. A més servirà de full de ruta per a la consecució de subvencions a nivell europeu.

Entre els tres municipis sumen 14 milions de metres quadrats de sòl industrial, dels quals hi ha desenvolupats una mica més de 8 milions, i es preveu desenvolupar altres 6 milions de metres més en els pròxims anys.

A aquesta disponibilitat de sòl se sumisca la situació estratègica en la qual està enclavat, entre l'A3 i A7, a 15 minuts del port i a 5 de l'aeroport, la qual cosa converteix a aquesta zona en una de les més competitives del territori espanyol.

El director de la Càtedra, Juan Jaime Cano ha destacat  se tracta d'un aparador industrial d'uns 15 quilòmetres amb dos fronts a la A3 i a la A7, amb un gran potencial  .

Per la seua banda, Blanca Marín ha assegurat que existeix  un increment de demanda de sòl logístic, que ens obliga a realitzar una planificació territorial per a potenciar les àrees logístiques  . Aquesta ordenació del sòl serà possible amb la Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana que ja s'ha presentat en les Corts i està previst que s'aprove en el primer quadrimestre de 2018

La creació d'un cens detallat de tot el sòl industrial possibilitarà disposar d'informació sistematitzada, concreta i de qualitat, que serà sens dubte un element de promoció per als inversors.

L'avantprojecte arreplega actualment 3 categories, les àrees industrials bàsiques, les àrees industrials consolidades, i les àrees industrials avançades, amb incentius autonòmics i municipals per a aquests últims. A més destaca la figura del Municipi Industrial Estratègic, una nova marca de qualitat en matèria industrial, que pretén posar en valor les polítiques municipals que faciliten l'activitat industrial encaminada cap a l'excel·lència.

Els tres alcaldes han exposat a la secretària autonòmica la necessitat de realitzar inversions que situen a aquesta zona logística en el mapa, com l'electrificació de l'actual línia C3 o la construcció d'una connexió amb el Port per a mercaderies. Respecte a les infraestructures viàries, consideren que una via paral·lela a la A3 descongestionaria aquesta artèria de comunicació i evitaria les aglomeracions a les hores punta.