Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els municipis de l'Eix A3 traslladen al delegat del Govern les infraestructures necessàries per a impulsar la zona industrial

Els alcaldes de Xest, Riba-roja i Loriguilla reclamen millors accessos amb l'A7 i l'A3 i un millor servei de la línia de Rodalies C3

12 de setembre de 2018

Riba-roja, Xest i Loriguilla conformen en l'actualitat una important zona industrial eminentment logística amb 8 milions de metres quadrats urbanitzats i 6 en procés de sòl industrial i prop d'un miler d'empreses que generen 12.000 ocupacions.

Amb aquesta carta de presentació s'han reunit aquest matí els alcaldes de Riba-roja, Robert Raga i Loriguilla, Sergio Alfaro amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana. A la reunió ha assistit també el tinent alcalde de Loriguilla, Manuel Cervera.

L'objectiu de la trobada ha sigut presentar oficialment al delegat del Govern els propòsits de l'Associació de Municipis de la A3 i traslladar-li la necessitat de la millorar els accessos a la A7 i executar una eixida des de la CV-50 a la A3, que agiliten el tràfic de la zona industrial. Unes demandes reclamades per les tres associacions d'empresaris del polígon industrial, RIBA3, ASOCREVA i el PLV (Parc Logístic València)

Aquesta no és la primera acció que realitzen els responsables municipals. Fins avui s'han realitzat múltiples gestions a nivell autonòmic i nacional per a reclamar millors accessos que afavorisquen el desenvolupament industrial d'aquesta zona industrial que generen noves inversions que proporcionen ocupació local. El municipi de Loriguilla va ser el primer a aprovar una moció plenària en la qual s'instava traslladar a la Comissió Permanent del Congrés dels Diputats a iniciar l'execució d'un accés directe des de la A7. No obstant açò, les gestions han sigut fins avui infructuoses.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha aprofitat la reunió per a informar a Juan Carlos Fulgencio de les conclusions de la Càtedra Divalterra realitzada amb la Universitat Politècnica de València que ha donat com resultat un ambiciós Pla Estratègic de Desenvolupament Industrial d'aquesta zona logística.
"Nostre propòsit és posicionar aquesta important zona industrial a través d'aliances entre els tres municipis que atraguen noves inversions, però per a açò són necessàries una sèrie d'infraestructures que facen més competitiva aquesta gran àrea logística%o201D, assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga.
Un altre dels aspectes reclamats pels municipis de l'eix A3 és la necessitat de modernització de la línia de Rodalies C3, de la qual sol·liciten una major freqüència de pas i la creació d'una estació intermodal en el polígon que afavorisca el desplaçament de mercaderies d'aquesta important àrea logística amb el Port de València.

Per la seua banda, Robert Raga ha posat sobre la taula una de les iniciatives de mobilitat més importants impulsades per l'executiu local. La línia de transport gratuït al Polígon que diàriament desplaça als treballadors del casc urbà a la zona industrial amb un ampli horari des de les 5.00 fins a les 23:00 hores. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha invertit en els últims tres anys 1.800.000 € en el polígon industrial i durant els pròxims dos anys invertirà quasi 2 milions d'euros més gràcies a la subvenció obtinguda de l'IVACE per a dinamitzar la zona industrial.

Durant la trobada, Raga ha lliurat al delegat del Govern la memòria de l'I Fòrum Logístic de Riba-roja. Trobada Nacional d'Àrees d'alt potencial logístic, celebrat el passat 12 d'abril i que va reunir als sis enclavaments de la geografia nacional amb major desenvolupament logístic.

Aquest fòrum va servir per a gestar una visió estratègica de major abast que inspirara les prioritats de futur dels desenvolupaments industrials i logístics, garantint al seu torn una major proximitat i tornada social a les economies locals.

L'alcalde ha sol·licitat al Delegat que intervinga amb el govern d'Espanya per a presentar oficialment els propòsits d'aquesta àrea logística nacional.

El delegat del Govern ha manifestat el seu propòsit de treballar de la mà amb els tres municipis, "las infraestructures són una prioritat per a aquesta delegació i en conseqüència estudiarem totes les propostes presentades per a traslladar-les a Foment%o201D, ha declarat Juan Carlos Fulgencio, qui ha emplaçat en uns 10 o 15 dies a una nova presa de contacte.