Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els municipis del Túria perfilen el conveni que implicarà a les Administracions en el manteniment del Parc

Els Ajuntaments sol·licitaran una reunió amb Diputació i Confederació Hidrogràfica per a agilitar la firma del document

24 de Gener de 2018


La 8a Assemblea de l'Associació de Municipis Vinculats al Parc Natural del Túria va servir per a perfilar la redacció del conveni de col·laboració a quatre bandes, Generalitat Valenciana, Diputació de València, Confederació Hidrogràfica del Xúquer i Ajuntaments, que establirà un marc d'actuació sobre el manteniment, conservació, vigilància i dinamització en l'àmbit del Parc Natural.

A la reunió celebrada al Castell va assistir el director del Parc Natural, Toni Ballester, el regidor delegat d'Àrees Naturals i Devesa-Albufera de l'Ajuntament de València, Sergi Campillo, el regidor de Medi ambient de Manises, Rafa Mercader, representants de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria i diversos tècnics municipals de Xest, València i Riba-roja de Túria.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va marcar algunes de les puntualitzacions que haurà d'arreplegar el document, entre les quals figura la substitució del terme "corresponsabilitat" per "cooperació". Esta variació fa referència al fet que els Ajuntaments no han d'assumir competències que són d'altres Administracions. "Els Ajuntaments no podem finançar projectes o actuacions en el Parc que no són de la nostra competència, per tant no tenim responsabilitats. Sí podem i hem de col·laborar i cooperar amb els qui tenen competències per la preservació d'aquest espai natural", declara el president de l'Associació Robert Raga.

Els representants municipals van acordar traslladar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la necessitat de regular, en coordinació amb la Generalitat, l'ús de les bicicletes i cavalls dins del Parc Fluvial del Túria, "amb objecte de protegir i conservar els elements del parc, així com garantir la seguretat de la resta d'usuaris", matisa el president de l'Associació, Robert Raga.

Segons Raga "els ciclistes superen els límits de velocitat permesos en el Parc que és a 20 km/h i els cavalls no respecten l'itinerari de la ruta eqüestre, utilitzant els ponts i deteriorant-los amb el seu pas".  

Una altra de les propostes sobre la taula va ser el projecte de la possibilitat de sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que en el pròxim Pla Hidrològic s'incloga un augment d'1,5 hectòmetres cúbics de cabal per al Túria i que l'aigua arribe a la dàrsena d'entrada al Port. D'aquesta forma es podria dur a terme la iniciativa perquè l'anguila arribe al mar. Una proposta que ja va ser impulsada per l'Ajuntament de Riba-roja mitjançant la creació d'una futura plataforma. La materialització d'aquest projecte permetria a més potenciar el sistema de regadiu de tot el seu recorregut a través del degoteig.

La Direcció general del Parc s'ha compromès a incloure les propostes aportades pels diferents ajuntaments i crear un nou document que es remetrà en breu a la Generalitat, Diputació i CHJ. La presidència sol·licitarà una reunió amb les parts per a agilitar la signatura del conveni necessari per a assumir compromisos d'actuació en el Parc Natural del Túria.