Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els projectes finalistes del concurs d'idees 'Porta del Barranc' ixen a votació pública

(4)
Les dos propostes millor valorades integren la continuïtat de la Línia 9 de Metrovalencia fins a la zona d’actuació.

'URBANISME I PARTICIAPCIÓ CIUTADANA' 23 de novembre de 2017

(id: 8561)La solució urbanística que acabarà amb l’actual terraplé del Centre de Salut està en mans dels ciutadans de Riba-roja. L’Ajuntament, a través de l’àrea de Participació Ciutadana, obrirà un termini de l’1 al 15 de desembre perquè els veïns i veïnes trien entre els dos projectes finalistes presentats al concurs d’idees “Porta del Barranc”.

Un total de set propostes han optat al concurs. Les dos millor valorades pel jurat tècnic han sigut “Porta del Túria”, amb un total de huit vots i “Riu Túria Riu”, amb set.

Este projecte, que s’emmarca en el Pla Director del Barranc dels Moros, pretén eliminar el talús de les antigues vies del tren per a generar una obertura visual i donar continuïtat al llit del barranc. D’esta manera es resoldria l’actual aïllament i els accessos del centre de salut, mantenint el seu pas de vianants superior, millorant l’accessibilitat dels ciutadans que transiten per esta zona.

La zona d’actuació comprén una superfície de 13.600 m2, i s’emmarca en un ambiciós projecte municipal,  “Volem que siguen els veïns i veïnes del nostre municipi els que decidisquen quina proposada urbanística dóna millor solució a este espai degradat i infrautilitzat, que pretenem convertir en una important zona d’escampament públic”, assegura l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga.

Els projectes finalistes resolen dos importants aspectes; per un costat donen solució urbanística de l’entorn al tram del carrer Senyera delimitat entre els carrers Bodeguetes i Primer de Maig, afectant el tram de barranc entre els carrers Pobla de Vallbona, Cristóbal Colom i Velázquez i les seues connexions amb Carretera València.

Paral·lelament proposen el disseny d’un parc urbà del barranc fins al riu, procurant la màxima continuïtat física i visual a través de l’espai ocupat pel talús, creen itineraris de vianants i rodats, i resolen l’actual connexió del carril bici, amb zones d’aparcament junt al Centre de Salut i Institut.

Els autors del projecte han tingut en compte la possible continuïtat de la Línia 9 de Metrovalencia fins a la zona d’actuació, per la qual cosa hauran de buscar una solució compatible a la hipotètica implantació d’una futura estació de FGV.

Els ciutadans podran votar a través de l’APP Riba-roja Info/Notícies i en la web municipal, www.ribarroja.es. Paral·lelament en el vestíbul de l’Ajuntament s’habilitarà una urna, que estarà disponible en horari d’oficina.  Els requisits per a poder votar són ser major de 18 anys, veí/na de Riba-roja de Túria i aportar el DNI.

El projecte millor valorat estarà dotat amb 2.500 €,  mentres que la proposta finalista rebrà 1.500€.