Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els treballadors del Centre de Conservació i Explotació de l'A3 es concentraran el pròxim 10 de juny davant de la Demarcació de Carreteres

Els sindicats han sol·licitat als ajuntaments mocions plenàries de rebuig davant de la decisió del Ministeri de Foment del tancament del centre

1 de juny de 2016


Esta serà una de les accions que els treballadors del Centre V2 duran a terme després de la decisió de l’imminent tancament el pròxim 2 d’agost de les instal·lacions de Riba-roja de Túria i l’acomiadament de 20 treballadors.

Així ho ha anunciat este matí Miguel Montalbán, secretari general de CCOO de Construcció i Servicis PV durant la visita a les instal·lacions, junt amb la secretària territorial de UGT del Camp de Túria, Horta Nord i Camp de Morvedre, Pilar Tarragón i els alcaldes de Riba-roja de Túria i Loriguilla, Robert Raga i Manuel Cervera, i el Regidor de Trasnports, Rafael Gómez.

El tancament del centre V2 respon a la decisió del Ministeri de Foment de reordenar el servici de manteniment i reduir el nombre de sectors en què es dividix la xarxa de carreteres  i la conseqüent reducció de màquines, recursos humans i pressupost. Segons Juan Esteban, representant dels treballadors ‘ s’està cometent un atropell tant per motius tècnics com socials, ja que tindrà una repercussió negativa en el servici oferit als usuaris de la via, a causa de la major distància en els recorreguts de vigilància i en el manteniment de l’estat de conservació de les carreteres’ Les poblacions afectades seran Setaigües, Buñol Cheste, Chiva, Riba-roja, Manises Paterna, Loriguilla, Quart, Aldaia, Xirivella, Mislata i València.

Els sindicats tenen previst mantindre reunions el pròxim 7 de juny amb els diferents grups parlamentaris per a traslladar-los la problemàtica del centre. ‘Els treballadors no tenen perquè pagar la conseqüències dels retalls del Ministeri, puntualitza Montalbán.‘Demanem que es prorrogue el contracte de 18 mesos amb el mateix pressupost i les mateixes condicions per als treballadors’ assegura Pilar Tarragón.

El tancament del centre, la inversió del qual supere el milió d’euros, suposarà l’acomiadament d’uns 20 treballadors dels 36 actuals. La resta serà traslladat al centre d’la Rebolleda (Requena). El trasllat a la base V6, a 60 quilòmetres de València, repercutirà en una minva del servici i augmentarà., segons els treballadors ‘la sinistralitat en esta zona’.

En l’informe tècnic sobre la  conveniència de la continuïtat del contracte de la V2, s’argumenta que la vigilància i l’atenció a accidents són molt més necessàries que en la base de Requena, a més de la distància existent, uns 60 quilòmetres, que evitaria el poder prestar un servici eficient.

Després de la visita al centre de Conservació i Explotació, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha mostrat el seu total suport als treballadors ‘davant d’una decisió del Govern Central que desatén novament a la nostra Comunitat a pesar d’estar situats en una de les més importants zones logístiques d’Espanya’.

Treballadors i sindicats tenen prevista una concentració davant de la Demarcació de Carreteres de la Comunitat Valenciana el pròxim 10 de juny i esperaran resposta del cap de la Demarcació, Ismael Ferrer perquè medie amb el Ministeri de Foment per a evitar el tancament imminent.