Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els festers de Sant Antoni rendixen tribut al seu patró amb la tradicional cremà de la foguera i la benedicció dels animals

Centenars de veïns van acudir a l’esplanada del CIJ amb les seues mascotes a rebre la benedicció del sant

'FESTES' 24 de gener de 2017


Riba-roja va celebrar un any més una de les festivitats amb major arrelament en el municipi, Sant Antoni Abad. Una tradició que es manté generació rere generació i que congrega cada mes de gener a multitud de riba-rogeros i riba-rogeras, gràcies al treball que realitzen els festers de l’Associació de Sant Antoni de Riba-roja, en col·laboració amb l’ajuntament de Riba-roja de Túria.

L’inici de les festes va donar començament amb l’acte de la ‘cremà de la foguera’, el 17 de gener, on desenes de veïns es van aproximar al voltant de la foguera per a combatre el fred. Després de celebrar la missa en honor a Sant Antoni Abad, la cercavila de torxes acompanyats pel  ‘tabalet i la dolçaina’, el patró i la banda de cornetes i tambors de Riba-roja es va agarrar foc la gran foguera feta pels festers amb fusta i branques, culminat per un taronger.

Les festes van continuar, amb la tradicional cercavila i la benedicció d’animals celebrada el diumenge 22 de gener, on centenars de persones van portar a les seues mascotes perquè el rector, el senyor Ricardo Estrems, els arruixara aigua beneïda.

Els festers van regalar a tots els participants una bossa amb una rosca de pa, la imatge del Sant, caramels i una garrofa per als cavalls. Una de les curiositats d’enguany, han sigut la presència de galls, un porc vietnamita i un cavall carregat amb gerres d’aigua simulant a l’antic aiguader que recorria els carrers de València.