Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Desempleats de Riba-roja podran formar-se en lespecialitat de soldadura professional

La inserció laboral dels alumnes que finalitzen el curs serà de com a mínim un 30%

'FOMENT ECONÓMIC I OCUPACIÓ' 28 de març de 2017


L’Ajuntament de Riba-roja i l’empresa Soldaval, ubicada en el polígon Oliveral han subscrit un conveni de col·laboració a través del qual els desempleats de Riba-roja podran millorar la seua formació, gràcies als cursos que s’impartiran en les instal·lacions de la mercantil.

Es formalitza així el programa formatiu promogut per la regidoria de Foment Econòmic que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat dels ciutadans de Riba-roja, ‘a través d’una formació gratuïta i de qualitat que els permeta incrementar la seua qualificació i així millorar el reciclatge professional reorientant la carrera laboral per a augmentar les possibilitats de trobar una ocupació, així com també l’aprenentatge en un nou ofici que els ajude a entrar en el mercat laboral en millors condicions’, assegura el regidor Rafa Folgado.

Soldaval, fundada l’any 2005, es dedica a la reparació i fabricació de peces metàl·liques, soldadures especials en alumini, acer inoxidable, acer al carboni, ferro colat, bronze i titani i des de 2016 es dedica a la formació de treballadors en l’ofici de la soldadura.

Les accions formatives que s’impartiran seran: Operari de pont grua, d’una duració de huit hores dirigit a un màxim de 12 alumnes i el curs de soldadura, pertanyent a la fabricació mecànica de 140 hores, de les quals 20 seran de pràctiques no laborals. Per a este últim curs, dirigit a un màxim de 10 alumnes, serà necessari tindre finalitzats els estudis d’Educació Secundària Obligatòria (AIXÒ).

A través del conveni subscrit, Soldaval es compromet a la inserció d’un 30% dels alumnes que realitzen el curs de soldadura una vegada realitzada l’acció formativa en un termini de tres mesos des de la finalització del curs.

Durant 2017, la regidoria de Foment Econòmic, a través de l’Agència de Desenrotllament Local té previst oferir una sèrie de cursos gratuïts per a les persones desempleades del municipi que es planificaran atenent a les necessitats reals de les empreses i seran finançats amb aportació municipal.