Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

El ple de Riba-roja aprova una nova ordenança que dotarà de major estabilitat al mercat ambulant

El nou text inclou una oferta comercial més atractiva per als consumidors.

'COMERÇ' 6 de febrer de 2019

(id: 9633)Riba-roja disposarà d’un mercat ambulant amb una oferta comercial més atractiva i adequada a les necessitats de consum actuals, gràcies a la nova Ordenança reguladora de venda no sedentària dels dilluns, aprovada en ple per unanimitat de tots els grups polítics. Esta normativa dotarà a més de major estabilitat al mercat que setmanalment s’ubica en l’Avinguda de la Pau de la localitat.

L’ordenança deroga la norma de 2012 i inclou com a novetat el procediment “Al fallo”, el que fomentarà l’ocupació total del mercat. D’esta manera, aquells llocs que no siguen coberts pel seu titular durant una jornada de dilluns, podran ser ocupats per venedors ocasionals evitant així els buits en el recinte.

Així mateix, amb l’aprovació de la nova ordenança s’agilitzarà la tramitació administrativa i la gestió de cobraments i s’eliminarà la limitació d’autoritzacions per integrar-se en una mateixa forma jurídica, com pertànyer a la mateixa cooperativa ja existent en el mercat.

“Amb esta nova ordenança pretenem dinamitzar el mercat ambulant, amb una oferta més atractiva per al consumidor que actue com a complement a la resta de comerços de la zona i negocis del sector de la restauració ubicats en l’Avinguda de la Pau”, assegura el regidor de Comerç, Rafa Folgado.

Les autoritzacions municipals per a l’exercici de la venda no sedentària s’atorgaran per mitjà de concurrència competitiva i estaran destinades a la venda al detall per a persones físiques, jurídiques o cooperatives, que disposaran de l’autorització municipal per un termini de quinze anys.

La nova ordenança regula la venda de productes tèxtils i de marroquineria, calçats, articles per a l’equipament de la llar, plantes i flors, artesania, i ornament de xicotet volum, terrisseria i ceràmica, joguets i quincalles, pisa, vidre i/o porcellana o altres d’anàlegs, bijuteria, joieria. Així mateix es permet també la venda de productes alimentaris com a fruites i verdures; xarcuteria i conserves; pastisseria i brioxeria, sempre que complisquen la normativa sanitària respecte a requisits i forma de venda.

A més arreplega els horaris de venda, que s’establixen de 8:00 a 14:00 hores i els de descàrrega de mercaderia en horari de 7:00 a 8:00 hores en la zona centre i el d’arreplega i càrrega des de les 14:00 a 14:30 hores, així com la dimensió dels llocs que seran de 4, 6, 8 i 10 metres.

En virtut d’allò que s’ha exposat en l’ordenança, l’Ajuntament podrà reservar, fins a un 5% de les places disponibles, per a adjudicar-les a col·lectius desfavorits i fins a un 5%, per a  persones emprenedores, amb l’objectiu d’aconseguir metes d’integració social, de col·lectius desfavorits o assegurar l’accés de persones emprenedores a l’activitat. En tot cas, estos adjudicataris hauran de complir els requisits, per a l’exercici de la venda no sedentària, que figuren en la present ordenança.

Així mateix l’Ajuntament crearà i mantindrà un Registre municipal de comerciants de venda no sedentària autoritzats que se celebren en el terme municipal.