Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Mancomunitat, Servef i agents socials firmen el Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Mancomunitat Camp de Túria

Este compromís local pretén reduir les taxes de desocupació en la comarca amb l’impuls d’iniciatives empresarials

'FOMENT ECONÓMIC I OCUPACIÓ' 27 de setembre de 2016


L’objectiu de l’acord és abordar la problemàtica de la desocupació de manera coordinada i planificada des de la Mancomunitat Camp de Túria com a entitat vertebradora del territori, des del compromís amb les iniciatives locals i aprofitant al màxim els recursos existents.

Per a això, Administració i  agents socials participants dissenyaran, planificaran i posaran en marxa accions, programes i projectes conjunts dirigits a la creació d’ocupació, a la inserció de persones desempleades, al foment de la iniciativa empresarial i al desenrotllament de les xicotetes i mitjanes empreses.

L’Acord Territorial d’Ocupació és una ferramenta per a reduir la desocupació en la comarca Camp de Túria; es tracta de sumar entitats que servisquen com a instrument eficaç per a articular amb major potència les iniciatives impulsades pels ajuntaments i els agents socials, i de promoure accions innovadores en el territori.

En definitiva, es tracta d’un compromís que es firma per a marcar l’estratègia de la comarca centrada en la creació d’ocupació i en la busca de nous enfocaments cap al mercat de treball a l’escala local i comarcal.

“El Pacte Territorial d’Ocupació és una declaració d’intencions. És la primera vegada que en esta comarca, amb més de 150.000 veïns, es posa en marxa una iniciativa com esta. Hem d’encaminar els nostres cursos de formació a les necessitats que demane la indústria i el comerç comarcal per a crear una xarxa d’abastiment entre oferta i demanda”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

Per al regidor de Foment Econòmic, Rafa Folgado, ‘és una satisfacció el fet de que comencem a treballar conjuntament Administració, sindicats comerciants i empresaris per a fomentar iniciatives que generen ocupació i acaben amb la xacra social que és la desocupació’

Per la seua banda, la directora general del Servef, Rocío Briones, ha destacat que amb esta firma “és l’inici de la possibilitat que la comarca es puga posar a treballar en la primera fase que és la del diagnòstic. Hem de tindre una foto de la generació d’ocupació en la comarca, hem de saber com estan les empreses, els comerços… per a prendre decisions que milloren l’ocupació”.