Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Govern de Barri, Govern Obert es trasllada a la Llobatera per a atendre les demandes dels veïns

L’alcalde va informar de les reunions mantingudes amb Conselleria i els propietaris de les pedreres per a l’acord d’un tancament pactat a mig-curt termini

20 de juliol de 2017


L’alcalde i els portaveus de l’equip de govern, Teresa Pozuelo, PSPV-PSOE, Rafa Folgado, Compromís i Rafa Gómez, EU han tancat esta setmana en La Llobatera la ronda de trobades veïnals iniciats el passat mes de març pels diferents barris i urbanitzacions de Riba-roja.

Esta iniciativa ha permés al govern informar, barri per barri, de la gestió municipal realitzada en els dos primers anys de legislatura, així com arreplegar les principals propostes, queixes i suggeriments dels ciutadans.

Un dels principals aspectes tractats en la reunió veïnal va ser les conseqüències de la ubicació de la Pedrera Dels Carasols en la zona residencial. El pas continuat de camions, la neteja dels camins i el condicionament d’accessos són els punts que van posar els veïns sobre la taula. L’alcalde, Robert Raga va ser contundent en la seua intervenció ‘hem sigut l’únic govern que ha decretat el tancament definitiu de les pedreres’. Raga va informar de les diferents reunions mantingudes tant en Conselleria, amb els propietaris de les pedreres per a poder acordar una paralització de l’activitat a curt-mig termini i la posterior restauració.

Els veïns van traslladar la seua preocupació pel continu pas d’avions. En este sentit l’alcalde va informar de les gestions realitzades per part del consistori, entre les que figura una queixa formal al Síndic de Greuges i a la comissió de seguiment ambiental d’AENA a qui proposarà l’estudi també de rutes d’entrada a l’aeroport de Manises i la seua possible afecció als municipis de Riba-roja, Loriguilla i Vilamarxant, municipis que, a pesar de no estar gran part del terme inclosos en l’empremta acústica, patixen també les molèsties de la proximitat de l’aeroport.

La Llobatera és junt Casc 1 i Pou d´Escote, zones pendents d’urbanitzar del terme municipal. Una situació que ha provocat que molts dels carrers no tinguen encintat, enllumenat públic i clavegueram. Este és un altre dels temes que preocupa els veïns de la Llobatera. En este sentit,  el govern va plantejar la possibilitat d’arribar a acords amb els veïns per a ordenar urbanísticament la zona i dotar-la d’estos servicis bàsics.

Finalment, els veïns van reclamar major presència policial per a controlar la velocitat dels vehicles i evitar robatoris en les vivendes, així com l’execució de dos passos de vianants per a garantir la seguretat dels escolars