Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Fons de Finançament Municipal dotarà d'autonomia financera als Ajuntaments

Riba-roja de Túria rebrà 390.196 euros d’un fons dotat amb 41 milions d’euros.

'HISENDA' 17 de maig de 2017

El president de la Generalitat, Ximo Puig  junt amb el president de la Diputació, Jorge Rodríguez s’ha reunit a Llíria amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis de la comarca de Camp de Túria, La Serranía i Racó d’Ademuz, per a tractar de la posada en marxa del Fons de Cooperació Municipal a la província i de les iniciatives per a fomentar l’ocupació juvenil en els municipis.

Segons ha manifestat Puig, els ajuntaments són "els subjectes actius a nivell institucional i entitats fonamentals per a donar resposta als problemes més immediats de la ciutadania”.

El Fons de Cooperació Municipal, impulsat conjuntament pel Consell i les corporacions, “és una ferramenta que permetrà adreçar la situació dels ajuntaments valencians després de la crisi”

En concret, per a la província de València significarà una inversió de 41 milions d’euros, aportats entre la Generalitat i la Diputació de València. Tots els ajuntaments rebran una partida inicial de 3.000 euros i la quantitat augmentarà en funció del Nombre d’habitants. Concretament, Riba-roja de Túria rebrà la quantitat de 390.196 euros

En matèria d’ocupació juvenil, ha recordat que la Generalitat ha posat en marxa el programa Avalem Joves +, a qui es destinaran 26,6 milions d’euros i que permetrà als ajuntaments valencians contractar jóvens menors de 30 anys durant un període de sis o dotze mesos.

La Generalitat ha impulsat un altre pla de suport dirigit als municipis més xicotets, amb menys de 20.000 habitants, per mitjà del qual es destinaran 20 milions d’euros al foment de la creació d’ocupació.

Per la seua banda, Jorge Rodríguez ha matisat ‘per fi els municipis tindrem un finançament per a gastos educatius o socials que se suma a la inversió de 150 milions d’euros realitzada per la Diputació en estos dos anys’.

Amb totes estes mesures, segons fonts de la Generalitat, El Govern valencià obri una etapa caracteritzada per una "nova arquitectura institucional en la Comunitat Valenciana en la qual des dels ajuntaments fins a la Generalitat, passant per les diputacions, estem al servei dels ciutadans, que són els protagonistes"