Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja tanca el pressupost de 2018 amb un superàvit de 3'1 milions d'euros i situa en zero el deute municipal

L'ajuntament redueix a 19 dies de mitjana el termini de pagament a proveïdors.

'HISENDA' 8 d'abril de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aconseguit tancar el pressupost del passat exercici 2018 amb unes xifres espectaculars en situar el superàvit en 3'1 milions d'euros, és a dir, s'han duplicat respecte de l'anterior exercici. En concret, els comptes econòmics del consistori han passat de 1'5 milions de superàvit l'any 2017 als 3'1 milions de l'actual pressupost i han conclòs amb un deute municipal a zero.  

El romanent de tresoreria actual en Riba-roja de Túria, en el qual s'inclouen les xifres que s'arrosseguen d'anys anteriors, aconsegueix ja els 6'1 milions d'euros i que permeten a l'executiu local encarar la recta final de la legislatura amb una salut financera encomiable per a afrontar els reptes que en matèria d'infraestructures i serveis s'ha fixat l'actual equip de govern. Amb estos números, el consistori no solament deixa el seu deute a zero, sinó que compleix amb els objectius d'estabilitat pressupostària i el sostre de despesa exigida per la llei.

La liquidació del passat exercici segueix la senda dels pressupostos d'anys anteriors elaborats en esta mateixa legislatura política al superar, finalment, els ingressos ordinaris a les despeses econòmiques. Així, el tancament del pressupost de 2016 es va efectuar amb un superàvit de 2'1 milions d'euros, un altre 1'5 milions en els comptes de 2017 fins a aconseguir els 3'1 milions de l'actual període.   

La liquidació de l'exercici del passat any ha llançat, a més, unes xifres molt positives en el període màxim de pagament als proveïdors per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ja que dels 60 dies com a màxim que l'actual llei de les administració preveu per a estos casos les xifres oficials s'han reduït fins a aconseguir un pagament mitjà de 19 dies.

Els comptes econòmics gestionats per l'actual govern municipal han permés situar els fons líquids de tresoreria en un total de 12'6 milions d'euros a 31 de desembre de 2018, és a dir, la quantitat que el consistori posseeix en les entitats bancàries a termini fix ja que la denominada llei Montoro impedeix destinar-ho a inversions o increment dels serveis públics municipals.

L'informe tècnic preceptiu per part de la Intervenció municipal constata que l'Ajuntament de Riba-roja de Túria compleix escrupolosament amb els preceptes de mantindre una posició d'equilibri o superàvit pressupostari com mana l'actual legislació vigent, a més de que esta estabilitat pressupostària suposa que els recursos corrents i de capital no financers són suficients per a fer front a les despeses corrents ordinàries municipals.