Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Koopera arreplega 25.483 quilos de roba a Riba-roja durant el primer semestre de 2018

L’empresa d’arreplega de residu tèxtil compta amb una desena de contenidors en tot el municipi i té previst instal·lar cinc més.

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 23 de juliol de 2018

Koopera Cáritas ha donat a conéixer les xifres d’arreplega de roba usada a Riba-roja de Túria durant el primer semestre de 2018. De gener a juny s’han arreplegat 25.463 quilos de roba en els deu contenidors distribuïts en tot el nucli urbà i urbanitzacions. El mes de maig ha sigut el de major volum amb 6.934 quilos, seguit de juny amb 5.423 quilos de roba.

Riba-roja de Túria és un dels municipis de la província de València que més quilos de roba usada per habitant recicla. Segons les dades de 2017, Koopera va arreplegar 55.857 quilos dels 10 contenidors distribuïts pel nucli urbà i urbanitzacions. A esta quantitat se sumen els 22.499 quilos arreplegats procedents de donacions.

Els punts d’arreplega selectiva estan ubicats Carretera València encreuament amb c/Projecte, Carretera Vilamarxant encreuament amb C/Generalitat,  C/ Capella Teresí, Avinguda del Túria, 10, Urbanització Parc Montealcedo, c/Cronista Cerveró encreuament Isabel la Catòlica, Avinguda dels Tarongers encreuament amb c/Joaquin Rodrigo en la Urbanització la Reva, Carrer Alcoià, Doctor Fleming encreuament amb C/Luís Vives,  Avinguda de la Pau, 74,  i Urbanització Masia de Traver junt al Centre Social.

Este projecte de Cáritas, té un doble objectiu: el social i l’ecològic. A la planta de Riba-roja arriben cada any 750 contenidors que esperen que en este 2018 es convertisquen en 6.000 tones (davant de les 5.600 tones de 2017). En este primer semestre s’han arreplegat 1.453 tones de roba i calçat usats, que representes un increment del 1,4% respecte al mateix període de l’any anterior.

En les seues instal·lacions en el polígon L’Oliveral treballen 140 persones, aproximadament el 50% de les mateixes, en exclusió o risc d’exclusió. La inserció d’estes persones en risc d’exclusió en el mercat laboral de persones és el principal objectiu social. De juliol de 2017 a juny de 2018, 67 persones van ser acompanyades en itineraris d’inserció, 26 persones van finalitzar l'itinerari i altres 16 persones s’han incorporat al mercat laboral ordinari.

L’Ajuntament de Riba-roja té previst instal·lar a finals de juliol altres 5 contenidors d’arreplega per a completar l’actual xarxa. Així mateix, en virtut del conveni subscrit amb el Consorci València Interior, l’ecoparc municipal disposa d’un nou punt d’arreplega de roba usada.