Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

L'OMS felicita a Riba-roja per la seua adhesió a la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga rep una missiva de l'organisme internacional

'POLITIQUES INCLUSIVES, DRETS SOCIALS I MAJORS' 13 de setembre de 2021

L'Ajuntament de Riba-roja ja forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors de l'OMS.  Així ho constata l'acord plenari del passat mes d'abril, pel qual els grups polítics van aprovar, per unanimitat, l'adhesió a la xarxa, de la qual recentment l'alcalde ha rebut una felicitació de l'organització.

Com a membre, Riba-roja serà part d'un creixent moviment global de comunitats, ciutats i altres nivells de govern subnacionals que s'esforcen per satisfer millor les necessitats de la seua població de major edat.

En unir-se a la Xarxa, Riba-roja de Túria es compromet a compartir i promoure els valors i principis centrals de l'enfocament de amigabilitat amb l'edat de l'OMS, implementant els quatre passos per a crear entorns locals amigables amb les persones majors i participant activament en la Xarxa, inclòs l'intercanvi d'experiències amb altres membres.

L'Ajuntament de Riba-roja sempre ha defensat la importància de l'adhesió a aquesta xarxa que sosté que les persones de major edat de la societat són una peça fonamental i respectada per la resta dels ciutadans, així com una consideració estratègica per part de les administracions públiques locals.

La Xarxa ha desenvolupat “Age-friendly World”, un portal en línia per a compartir informació i experiències entre els membres. D'aquesta forma, l'Ajuntament disposarà d'informació compartida a nivell mundial, en la qual podrà publicitar activitats, assoliments i enllaços a la seua pròpia pàgina web i recursos. Així mateix, obri la possibilitat de col·laborar en projectes internacionals d'investigació, publicacions conjuntes o creació de futurs xarxes.

La regidor de Polítiques Inclusives, Lola Verdeguer ha afirmat “la nostra partició en aquesta xarxa és molt positiva, ens permetrà connectar a les ciutats i les comunitats al voltant del món perquè puguem intercanviar informació, coneixement i experiència amb l'objectiu de crear entorns més amigables”.