Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja pagarà fins a 350 euros als bebés nascuts des de juny d'enguany per a afavorir la natalitat i la qualitat de vida

La iniciativa municipal es denominarà “Targeta Bebé Plus”.

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 8 d'octubre de 2019

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria pagarà fins a un total de 350 euros als bebés nascuts, acollits o adoptats des de juny d'enguany per a afavorir la natalitat en la localitat i millorar la qualitat de vida d'aquestes famílies. La mesura, en la qual s'està treballant actualment, contempla una part destinada a les despeses diversos derivats de l'augment de membres en la unitat familiar i una altra per a despeses addicionals.

El projecte municipal es denominarà “Targeta Bebé Plus” i beneficiarà a més de 200 bebés cada any, segons els primers càlculs dels tècnics municipals, amb l'objectiu que entre en funcionament i ja a ple rendiment en els pròxims mesos. Englobarà als nascuts, adoptats o acollits per les famílies des del passat 15 de juny, dia d'inici de la present legislatura.   

La targeta bebé de Riba-roja de Túria constarà de dos blocs, en una primera de 250 euros es finançaran despeses diverses per a les famílies beneficiàries mentre que s'afegiran altres 100 euros enfocats a les despeses del material relacionat amb la salut i la cura dels bebés.  

Aquesta iniciativa adoptada per l'equip de govern de Riba-roja de Túria es pren amb motiu de l'estancament demogràfic que afecta a bona part dels municipis de la Comunitat Valenciana, amb la comarca Camp de Túria inclosa, i a les pròpies parelles que, per raons econòmiques principalment, decideixen aparcar la possibilitat d'augmentar el nucli familiar.   

De fet, en el cas de Riba-roja cal destacar que la població va passar dels 20.755 habitants de l'any 2010, als 21.499 de l'exercici de 2014, els 21.521 de l'any 2016, els 21.626 de 2017 o, finalment, els 21.992 de l'any 2018, segons les dades estadístiques oficials. Així i tot, Riba-roja és, al costat de les localitats de la Pobla de Vallbona, Llíria o Bétera les que encapçalen el llistat del Camp de Túria amb major densitat de població.

Per tant, la mesura de concedir aquestes “targetes bebé plus” als veïns de Riba-roja cal englobar-ho en l'objectiu d'augmentar la qualitat de vida dels ciutadans amb altres iniciatives socials i educatives, com el programa Vitae amb una partida de 54.300 euros en el pressupost de 2019, les beques i les ajudes del transport amb altres 60.000 euros, el xec escolar amb 110.000 euros, les ajudes al menjador de 125.000 euros o les escoletes matineres amb altres 20.000 euros en el present exercici econòmic.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que amb aquest programa municipal “s'incentiven les polítiques de natalitat que són tan necessàries per a la pròpia existència dels pobles al mateix temps que ajuden notablement les persones que decideixen augmentar el nombre de membres d'eixes famílies, per la qual cosa una administració pública ha d'apostar amb absoluta fermesa”.

Finalment, cal destacar alguns indicadors econòmics coneguts en les últimes dates com en la renda mitjana per llar que de 29.402 euros de l'any 2015 va passar a 30.148 de l'exercici de 2016 o la renda mitjana per persona, en la qual dels 10.593 euros de l'any 2015 va augmentar fins als 10.677 euros de l'exercici posterior. En tots dos casos, Riba-roja ocupa el quart i el cinqué lloc, respectivament.